Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z řapíkatého celeru

Polévky jsou nenáročnou a nedílnou součástí našich jídelníčků. Jejich příprava je mnohdy na pár minut a talíř teplého pokrmu je na stole. Připravte si třeba tuto zeleninovou jemnou polévku z řapíkatého celeru a smetany.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celer omyjeme, odkojíme zdřevnatělé konce a stonky nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev pouze oloupeme a necháme v celku. Krok 2: V hrnci, na rozpáleném oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme k ní nakrájený celer, osolíme, opepříme, dochutíme trochou polévkového koření a zalijeme vodou. Následně přidáme brambory a mrkev. Vaříme doměkka asi 25 minut. Krok 3: Uvařenou mrkev vylovíme a necháme vychladnout.. Krok 4: Polévku rozmixujeme dohladka, zjemníme smetanou, dle potřeby dochutíme a jako vložku do ní nastrouháme uvařenou mrkev nahrubo. Krok 5: Podáváme například s pečivem se sýrem a slaninou.

TIP: Řapíkatý celer v kuchyni

Zveřejněno 7. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Polévka z řapíkatého celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB9Qo

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Polévka z řapíkatého celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB9Qo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
celer řapíkatý, cibule, brambory, mrkev, smetana na vaření, voda, sůl, pepř mletý, koření polévkové, olej

Přidat fotografie receptu