Smažený řapíkatý celer

mika59 Kuchařka: mika59

Bezmasá jídla 6 názorů

Suroviny

1 řapíkatý celer
citronová šťáva
sušený česnek
oblíbené koření (já dala špetku na grilovanou zeleninu)
sůl
Trojobal:
vejce + lžíce hladké mouky
strouhanka + strouhaný tvrdý sýr
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celer rozdělíme na řapíky a sloupneme vrchní vlákna. Celer musí být čerstvý a pevný. Tvrdé konce odřežeme a necháme do polévky. Ostatní nakrájíme na špalíky cca 7 cm.

  2. Připravené kousky uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Vytáhneme, zakápneme citronem a necháme vychladit. Připravíme vejce s kořením a strouhanku smícháme se sýrem.

  3. Špalíky obalíme ve vejcích a strouhance. Já jsem postupovala dvakrát, krásně to drželo. Na pánvi rozpálíme olej a špalíčky usmažíme dozlatova. Podáváme s oblíbeným dipem.

Poznámka

Množství surovin nevádím záměrně. To záleží na množství celeru. Koření nebo bylinky si každý může zvolit sám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažený řapíkatý celer