Polévková směs připravená na tuku byla hitem našich babiček. Připravíme ji podle oblíbeného receptu
Skvělé domácí směsi na dochucování polévek získáme různými způsoby. Nejoblíbenější z nich jsou sušení, nakládání do soli nebo úprava na tuku.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Jak připravit zeleninu na tuku
Tento způsob uložení zeleniny si pamatujeme nejspíš od našich babiček. Směs zeleniny zvolíme podle svých možností, pro inspiraci nabízíme oblíbený recept:
- Připravíme si 200 g mrkve, 300 g celeru + 20 g celerové natě, 100 g petržele (kořenu) + 20 g petrželové natě, 100 g kedlubny nebo květáku či kapusty, 100 g cibule, 20–30 g soli, 200 g 100% tuku.
- Zeleninu pomeleme nebo nastrouháme na elektrickém přístroji (robotu).
- Zeleninu dusíme 30 minut na tuku.
- Ještě horkou směs natlačíme do vypařených skleniček tak, aby mezi vrstvami nezůstal vzduch.
- Povrch ještě zalijeme tukem, ve kterém jsme zeleninu dusili.
- Skleničky uzavřeme, nesterilujeme, pouze uložíme na chladné suché místo.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Pomazánka z ementálu s jablky
Přidáno před 10 hodinami

Zapečené brambory s uzeninou, pórkem a kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami

Čokoládový krém á la termix
Přidáno před 17 hodinami

Makovky lepší než z obchodu k pivu, vínu či televizi
Přidáno před 19 hodinami

Sladké trubičky pečené v toastovači
Přidáno před 20 hodinami

Houbový kuba LFR
Přidáno 3. 2. 2023 19:34
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.