Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké kokosové

K Vánocům neodmyslitelně patří spousta různých druhů cukroví. Upečte letos oblíbené linecké trochu jinak. Jednotlivá kolečka spojíme máslovým kokosovým krémem a efektně ozdobíme tmavou a bílou čokoládou. Zdobení je sice časově náročnější, ale výsledek stojí opravdu za to.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení těsta a chladnutí koleček

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta a chladnutí koleček)

Suroviny pro 1 dávka

60 menších kousků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku a moučkový cukr prosejeme do mísy. Přidáme změklé máslo, žloutek a vanilkový cukr. Krok 2: Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň 30 minut odpočinout v lednici. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Krok 4: Těsto rozválíme mezi dvěma archy pečicího papíru na plát silný zhruba 3 mm. Z plátu vykrajujeme kolečka, která klademe na připravený plech. Krok 5: Plech vložíme do trouby. Cukroví pečeme při 170 °C zhruba 7-9 minut. Upečené cukroví necháme vychladnout. Krok 6: Připravíme krém. Máslo vyšleháme s cukrem. Pak přimícháme strouhaný kokos. Krok 7: Vychladlá kolečka spojujeme krémem. Krok 8: Obě čokolády zvlášť rozehřejeme ve vodní lázni. Dle potřeby přidáváme ztužený tuk, dokud není poleva dostatečně hustá a hladká. Krok 9: Vrchní část cukrátka namočíme do tmavé čokolády. Ihned bílou čokoládou štětečkem uděláme v jedné třetině oblouček, od jedné strany ke druhé. Krok 10: Vezmeme párátko, položíme ho před oblouček a vedeme tah přes oblouček k protilehlému okraji. Toto uděláme po celé šířce obloučku. Krok 11: Prázdné místo pod obloučkem posypeme kokosem.

TIP: Jak se zdobí linecké cukroví?

Zveřejněno 29. 11. 2025

Poznámka autorky Handour

Způsob zdobení není těžký, ale časově náročnější. Čokolády musí být stále dostatečně tekuté. Já dávám skleničky s čokoládou do kastrůlku s horkou vodou a zdobím pouze postupně po jednom cukrátku. Pokud je čokoláda správně tekutá, rýha po párátku zmizí a povrch je hezky hladký. V opačném případě zůstane rýha dost viditelná, proto čokoládu musíme opět ohřát a možná i naředit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Linecké kokosové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6WOy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Linecké kokosové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6WOy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový, kokos strouhaný, čokoláda tmavá, čokoláda bílá, tuk ztužený, kokos

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu