Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečené sacher kuličky

Nepečené Sacher kuličky z kakaových věnečků chutí připomínají známý dort, ale přípravu zvládnete během pár minut. Kombinace kakaa, meruňkové marmelády a rumu vytvoří výrazné cukroví, které po obalení v čokoládě skvěle drží tvar.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min bez doby tuhnutí kuliček v mrazáku

40 min (40 min příprava, bez doby tuhnutí kuliček v mrazáku)

Suroviny pro 1 dávka

25 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Věnečky rozmixujeme najemno. Přidáme kakao, moučkový cukr a krátce promícháme. Vmícháme rozpuštěné máslo, meruňkovou marmeládu a rum. Krok 2: Vypracujeme hutné a jemně lepivé těsto. Pokud je směs příliš drolivá, přidáme po lžičkách mléko. Je-li naopak měkká, přisypeme trochu mletých věnečků. Krok 3: Z hmoty tvarujeme kuličky, které vložíme na 10–15 minut do mrazáku, aby se lépe máčely. Krok 4: Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s kokosovým olejem a promícháme dohladka. Krok 5: Kuličky namáčíme v čokoládě, necháme okapat a pokládáme na pečicí papír. Můžeme dle své fantazie ozdobit. Uschováváme v lednici nebo na chladném místě.

TIP: Originální dort Sacher a jeho příprava

Zveřejněno 17. 12. 2025

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Nepečené sacher kuličky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRXkx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Nepečené sacher kuličky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRXkx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
věnečky máslové, kakao, máslo, marmeláda meruňková, cukr moučkový, rum, mléko, čokoláda hořká, olej kokosový

Přidat fotografie receptu