Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechová kolečka

Možností, jaké cukroví upéct na letošní svátky, je opravdu mnoho. Překvapte své blízké křehkými ořechovými kolečky, spojenými čokoládovým krémem, ozdobenými čokoládou a půlkou vlašského ořechu. Toto cukroví potěší všechny milovníky oříšků.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení těsta + chladnutí koleček

75 min (50 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta + chladnutí koleček)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku a moučkový cukr prosejeme. Přidáme mleté ořechy, změklé máslo a vypracujeme hladké těsto. Krok 2: Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň 1 hodinu odpočinout v lednici. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 4: Těsto rozválíme na plát silný zhruba 3 mm. Vykrajujeme kolečka, která přenášíme na připravený plech. Krok 5: Plech vložíme do trouby a kolečka pečeme při 180 °C zhruba 10 minut. Krok 6: Ještě horká kolečka obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Obalená kolečka necháme vychladnout. Krok 7: Připravíme krém. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a Salkem. Krok 8: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Krok 9: Rozpuštěnou čokoládu vmícháme do krému. Krok 10: Vychladlá kolečka spojíme čokoládovým krémem. Krok 11: Čokoládu na ozdobení rozpustíme ve vodní lázni. Krok 12: Kolečka ozdobíme čokoládou a kouskem vlašského ořechu.

TIP: Zdobení cukroví - rady nejen pro začátečníky

Zveřejněno 2. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Ořechová kolečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYLAr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Ořechová kolečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYLAr

Marie

Suroviny:
mouka hladká, máslo, ořechy mleté, cukr moučkový, čokoláda hořká, salko, cukr moučkový, máslo, rum, cukr moučkový, cukr vanilkový, čokoláda, ořechy vlašské

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu