Dědův pšenično-žitný chléb

Khase Kuchařka: Khase

Domácí pekárna 18 názorů

Suroviny

400 ml vody
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
2 kávové lžičky soli
400 g pšeničné chlebové mouky
200 g žitné chlebové mouky
do jednoho rohu 2 lžičky kmínu
do druhého rohu 1 kávová lžička cukru
doprostřed 1 kávová lžička sušeného droždí
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, já jsem zapnula program základní bílý, střední velikost, kůrka tmavá (mám pekárnu Moulinex).

Poznámka

Recept jsem našla na obalu mouky a jelikož byl super, dávám ho sem také, sice nevím, jestli už tady takový není, něco jsem prohledala a nenašla...tak snad ne.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dědův pšenično-žitný chléb

  • spagetka spagetka

    Katka: obecně platí - 1 lžička sušeného = čtvrka kostky čerstvého, čili asi tak 11 g. Ale nevím, jestli u tohoto receptu to bude stačit. Asi bych dala 20 g, ale počkej ještě snad se ozve lepší znalec.
    Jo a ještě na většině sáčků se sušeným droždí bývá uvedeno, jakému množství čerstvého droždí odpovídá, ale sáček jsi už asi vyhodila, že?

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    spagetka,Jana: děkuji moc, taky si myslím, že to bylo tím sušeným droždím. Kolik ale mám dát toho čerstvého, když sušeného je jedna kávová lžička?

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Katka: Jednoznačně to zavinilo droždí,přestala jsem ho už používat. Lepší je čerstvé.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Katka:pokud nevykynul a dělala jste dle receptu ze sušeného droždí, chyba bude nejspíš v prošlém, nefunkčním droždí.Já osobně nerada používám sušené droždí, ale vždy to chce hlídat dobu použitelnosti.U čerstvého se dá lépe poznat, že vykyne nejen podle záručky, ale i podle vzhledu, barvy, vůně.

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    jak je možné, že mi chlebík nevykynul? ;-(

    Odpovědět

  • zlatovlaska zlatovlaska

    Moc dobrý chlebík:yes:. Určitě ho budu dělat velmi často ;-)

    Odpovědět

  • Renča Renča (neregistrovaný)

    Fantazia:-pTenhle chlebík jsem už dělala 2 kráta pokaždé se povedl. Přidala jsem do těsta různé druhy semínek( po 2 lžičkách sezam, lněné semínko, tykev, slunečnice) - famozní mňamka

    Odpovědět

  • Lenika Lenika

    Hmm, parádní chlebík.;-) Moc chutnal.:-p Přidávám fotku a určitě letí další bodík.:-D

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Chleba jsem dnes pekla a je opravdu moc dobrý :-p +6.bodík :yes:

    Odpovědět

  • LucreciaBo LucreciaBo(neregistrovaný)

    Chlebik je vazne super. Diky... :-K

    Odpovědět

  • pipicek pipicek

    Jdu ho taky vyzkoušet:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaPithartova JanaPithartova

    pekárnu mám třetí den,a zatím se moc nezastavila.CHlebík jsem vyzkoušela včera,a povedl se,moc nám chutnal

    Odpovědět

  • hafikov hafikov

    Dnes mám upečeno,ale ukládám a zkusím:yes:dávám bodík

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Dnes jsme vyzkoušeli a opravdu výborný a velice chutný...dávám bodík :-):yes:

    Odpovědět

  • Aneta Aneta(neregistrovaná)

    Tak jsem chleba vyzkoušela a povedl se mi a byl tak chutný,že už jiný asi péct nebudu:-)),dávám bodík:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pšenično žitný chléb žitný chléb pšenično žitný chléb recept pšenično-žitný chléb pšenično žitný chléb z pekárny domácí chléb z sušeným droždí žitný chléb z droždí zitny chleb recept pšenično žitný chleba pšeničnožitný chléb pšenično žitný chléb z domácí pekárny recept na žitný chléb recept žitný chléb domácí žitný chléb zitny chleb z domaci pekarny pšenično žitný chléb domácí pekárna domácí pšenično-žitný chléb žitný chleba z domácí pekárny chléb pšenično žitný žitný chleba z droždí

Zapomněl/a jsem heslo