Pečená vepřová žebra Long time

cekrops Kuchař: cekrops

Doba přípravy: 3h 1 porce Vepřové maso 16 názorů

Suroviny

cca 700 g vepřových žeber vcelku (nebo taky bůčku,že)
česnek - 4 stroužky
sůl
koření na Šašliky (z Lídlu)
kmín
mletá pálivá paprika
brambory cca 5 ks
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žebra nasolíme a potřeme rozmačkaným česnekem.

  2. Pár třetinek česneku můžeme vložit i dovnitř, něco jako když pečeme koleno.

  3. Kůži nařízneme a taktéž vetřeme česnek se solí.

  4. Položíme do pekáče (který mírně potřeme slunečnicovým olejem) kůží nahoru a posypeme kořením na šašliky+mletou paprikou. Ještě lehce posypeme kmínem.

  5. Vložíme taktéž oloupané brambory poválené ve směsi soli a mleté papriky.

  6. Pečeme první 2 hod na 125°C. Další hodinu na 160°C.

  7. Ke konci odkryjeme pekáč a uděláme kůrčičku. Po celou dobu pekáč neodklápíme(kromě konce)!!!

Poznámka

To jsem si zas jednou pošmákl....A vše jsem to snědl!!! :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená vepřová žebra Long time

  • juannita juannita

    Teda, je to pecka!!! :yes: :yes: :-)Coby masožravka jsem měla chuť na něco pikantního a zkusila jsem tenhle recept - a už teď se těším, až ho budu dělat znovu. Fakt dobrůtka, i na studeno se dá s chlebíkem.. trochu jsem to přehnala s tou pálivou paprikou, ale nevadí, vypálilo to červa! :-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Pěkný kus masiska:-*:yes:Naporcované na talíři to muselo obzvlášť hezky vypadat:-p+8:yes:Bůčínek taky můžu;-)jen ta delší doba pečení není pro mě:-(

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    xanny:My také ,ale mohl napsat název toho koření! Do Lidlu nechodim,ale pro buček jsem toho schopna udělat daleko víc!!!!:-):-):-):-):-p

    Odpovědět

  • xanny xanny

    Žebra můžu na všechny způsoby :-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(autor receptu)

    Eliza:A na co ? Na žebra ? Či něco jiného ??? ;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    A má sympatické recepty, teď jsem pročetla...:yes: Nechala bych se pozvat...;-)

    Odpovědět

  • Andy Andy(neregistrovaný)

    magdalenka: On to bude masožravec:-!:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mňa zaujalo, že cekrops nie je zameraný na zemiaky...ale mäsko vyzerá krásne...:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    cekrops:;-):-D:-D

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(autor receptu)

    Eliza: Už jsem to z hladu nestihl vyfotit.....Moje chyba , uznávám..... To je tak , když je člověk singl a probere se k životu kolem poledne........:-*

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Žebírka mám ráda... škoda, že tu není fotografie pokrmu, jen surovin...

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(autor receptu)

    Long time=dlouho dělané.....no...ale...ty zhruba 3h zas není tak moc, žé.....;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Jirka2::-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Jirka2 Jirka2

    cathleen: Nejsem autor, ale já bych to viděl asi takto, koukněte, jak dlouho se to dělá:-K long time:-D:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Víťo, můžu se ze zvědavosti zeptat, proč mají žebírka tenhle název? Vypadají velice jedle:-p:yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pomalu pecena veprova zebra pečená žebra pečená vepřová žebra recept recepty na pečena žebra vepřova pečená vepřová žebra vepřové žebra recepty na pečené vepřové žebra pečená žebra recept pomalu pečená žebra vepřové žebro vepřová žebra pečené vepřové žebro recept žebra z divokého prasete pečené žebra vepřové žebro recepty recept na pečené vepřové žebro pečeme žebra vepr zebra pečená vepř žebra pecené divoke prase

Zapomněl/a jsem heslo