

Pečená vepřová žebra Long time
Suroviny 1 porce
- cca 700 g vepřových žeber vcelku (nebo taky bůčku,že)
- česnek - 4 stroužky
- sůl
- koření na Šašliky (z Lídlu)
- kmín
- mletá pálivá paprika
- brambory cca 5 ks
Postup přípravy receptu
Žebra nasolíme a potřeme rozmačkaným česnekem.
Pár třetinek česneku můžeme vložit i dovnitř, něco jako když pečeme koleno.
Kůži nařízneme a taktéž vetřeme česnek se solí.
Položíme do pekáče (který mírně potřeme slunečnicovým olejem) kůží nahoru a posypeme kořením na šašliky+mletou paprikou. Ještě lehce posypeme kmínem.
Vložíme taktéž oloupané brambory poválené ve směsi soli a mleté papriky.
Pečeme první 2 hod na 125°C. Další hodinu na 160°C.
Ke konci odkryjeme pekáč a uděláme kůrčičku. Po celou dobu pekáč neodklápíme(kromě konce)!!!
Poznámka od kuchařky
To jsem si zas jednou pošmákl....A vše jsem to snědl!!! :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečená vepřová žebra Long time
-
Teda, je to pecka!!!
Coby masožravka jsem měla chuť na něco pikantního a zkusila jsem tenhle recept - a už teď se těším, až ho budu dělat znovu. Fakt dobrůtka, i na studeno se dá s chlebíkem.. trochu jsem to přehnala s tou pálivou paprikou, ale nevadí, vypálilo to červa!
-
Pěkný kus masiska
Naporcované na talíři to muselo obzvlášť hezky vypadat
+8
Bůčínek taky můžu
jen ta delší doba pečení není pro mě
-
xanny:My také ,ale mohl napsat název toho koření! Do Lidlu nechodim,ale pro buček jsem toho schopna udělat daleko víc!!!!
-
Žebra můžu na všechny způsoby
-
Eliza:A na co ? Na žebra ? Či něco jiného ???
-
A má sympatické recepty, teď jsem pročetla...
Nechala bych se pozvat...
-
magdalenka: On to bude masožravec
-
Mňa zaujalo, že cekrops nie je zameraný na zemiaky...ale mäsko vyzerá krásne...
-
cekrops:
-
Eliza: Už jsem to z hladu nestihl vyfotit.....Moje chyba , uznávám..... To je tak , když je člověk singl a probere se k životu kolem poledne........
-
Žebírka mám ráda... škoda, že tu není fotografie pokrmu, jen surovin...
-
Long time=dlouho dělané.....no...ale...ty zhruba 3h zas není tak moc, žé.....
-
Jirka2:
-
cathleen: Nejsem autor, ale já bych to viděl asi takto, koukněte, jak dlouho se to dělá
long time
-
Víťo, můžu se ze zvědavosti zeptat, proč mají žebírka tenhle název? Vypadají velice jedle