Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníkové kroužky

Perníkové kroužky patří mezi jednoduché a voňavé vánoční cukroví, které snadno připravíme z klasického perníkového těsta. Lehce kořeněné, cukrem obalené kroužky krásně doplní sváteční cukroví a potěší všechny vaše strávníky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vitek2015 Vitek2015

Středně náročný

Doba přípravy 52 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 12 min bez doby odpočinutí těsta

52 min (40 min příprava + 12 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

zhruba 50 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V míse vařečkou vymícháme máslo, rozpuštěný med a cukr do hladkého krému. Krok 2: Směs dáme do kastrůlku a zvolna zahřejeme až těsně k bodu varu - nesmí se vařit. Krok 3: Do chladnoucí směsi postupně přimícháme mouku s kypřicím práškem do perníku a perníkovým kořením. Krok 4: Pak přidáme 1 celé vejce a vypracujeme tužší těsto, které necháme nejméně 30 minut odpočinout. Krok 5: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 140 °C. Krok 6: Z těsta vyválíme plát 3-4 mm silný. Kulatou formičkou vykrajujeme kroužky. Z nich pak ještě menší kulatou formičkou vykrojíme středy. Krok 7: Kroužky přeneseme na připravený plech. Pečeme při teplotě 140 °C asi 10 minut. Krok 8: Chladnoucí kolečka potřeme rozšlehaným vejcem a obalujeme ve směsi skořicového a třtinového cukru.

TIP: Perníčky jako jeden z druhů vánočního cukroví

Zveřejněno 9. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Perníkové kroužky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yKOA

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Perníkové kroužky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yKOA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, med, cukr krupice, vejce, koření do perníku, prášek do perníku, cukr skořice, cukr třtinový, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu