Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní buřty na pivu a Moravance

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Jednoduché na přípravu a bohaté na chuť – naše pikantní buřty na pivu a Moravance vám zaručeně zachutnají. Jsou ideální volbou pro rychlý a chutný pokrm, nebo jen tak k posezení s přáteli. Dobré pivo na zapití je jasná volba!

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 792 kJ /
428 kcal
Bílkoviny9,80 g
Tuky6,69 g
Vláknina17,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,31 g
Sůl3,03 g
Sacharidy66,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špekáčky nařežeme ze dvou stran do mřížky, cibuli a kapii nakrájíme na proužky. Krok 2: Smícháme pivo, hořčici, passatu, chilli omáčku, česnek, malou špetku soli a pepř. Krok 3: Na dno pekáčku dáme cibuli, bobkový list, nalijeme Moravanku i s nálevem a poklademe buřty. Krok 4: Vše zalijeme připravenou směsí a přikryté pečeme 15 minut na 200 °C. Krok 5: Poté odklopíme a pečeme dalších asi 20 minut. Během pečení buřty obrátíme. Podáváme s chlebem.

TIP: Vaříme s pivem

Zveřejněno 17. 3. 2024

Poznámka autorky mika59

Okurky z Moravanky nakrájíme na menší kousky. Feferonka, která tam je, tak záleží na vás, dáte ji pryč nebo necháte. Moravanka dá buřtům pikantní chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní buřty na pivu a Moravance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR07v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní buřty na pivu a Moravance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR07v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
špekáček, moravanka, kapie, cibule, česnek, pivo černé, passata rajčatová, omáčka chilli sladká, hořčice, sůl, pepř mletý, bobkový list

Přidat fotografie receptu