Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné hvězdičky z listového těsta

Jednoduché občerstvení, co nadchne nejen chutí, ale i na pohled. Z listového těsta vykrojené hvězdičky po upečení naplníme salátem, šunkou a oblohou. Takové chuťovky se hodí na každý slavnostní stůl.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 190 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Z listového těsta vykrájíme tvary hvězdy, dáme je na připravený plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme při teplotě 190 °C asi 15-20 minut, dozlatova. Krok 3: Po upečení necháme hvězdy vychladnout. Poté je vodorovně rozkrojíme. Krok 4: Spodní část potřeme tatarskou omáčkou a položíme na ni kousek salátového listu. Krok 5: Z poloviny plátku debrecínské pečeně utvoříme kornoutek, na něj položíme proužek okurky a kapie, přiklopíme vrchní částí hvězdy a zajistíme párátkem.

TIP: Slané pečivo nejen pro návštěvy

Zveřejněno 19. 12. 2025

Poznámka autorky Handour

Na vykrájení byla použita formička ve tvaru hvězdy velká 9-10 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkWZv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkWZv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Handour: tak úplně stejné hvězdičky jsem ochutnala minulou sobotu na vánočním představení dětského tanečního kroužku, kde bylo i malé předvánoční pohoštění, hlavně cukroví, ale i pár druhů slaného. Hvězdičky byly moc dobré, mám je v plánu na Silvestra.

Suroviny:
těsto listové, debrecínská pečeně, okurky sterilované, kapie sterilovaná, listy salátové, tatarská omáčka, semínka sezamová, vejce

Přidat fotografie receptu