Plněné hvězdičky z listového těsta
Jednoduché občerstvení, co nadchne nejen chutí, ale i na pohled. Z listového těsta vykrojené hvězdičky po upečení naplníme salátem, šunkou a oblohou. Takové chuťovky se hodí na každý slavnostní stůl.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 190 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Z listového těsta vykrájíme tvary hvězdy, dáme je na připravený plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme při teplotě 190 °C asi 15-20 minut, dozlatova.
Krok 3: Po upečení necháme hvězdy vychladnout. Poté je vodorovně rozkrojíme.
Krok 4: Spodní část potřeme tatarskou omáčkou a položíme na ni kousek salátového listu.
Krok 5: Z poloviny plátku debrecínské pečeně utvoříme kornoutek, na něj položíme proužek okurky a kapie, přiklopíme vrchní částí hvězdy a zajistíme párátkem.
Zveřejněno 19. 12. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné hvězdičky z listového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkWZv
Moje poznámka
Plněné hvězdičky z listového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkWZv
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 8 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 8 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 9 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 13 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 4 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 5 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 5 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 6 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 6 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 6 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 8 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 8 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 9 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
debrecínská pečeně,
okurky sterilované,
kapie sterilovaná,
listy salátové,
tatarská omáčka,
semínka sezamová,
vejce
Komentáře (2)