Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná bábovka s polevou

Tahle jablečná bábovka s polevou je krásně vláčná a připravená raz dva. Upečte ji třeba k víkendové snídani nebo na výlet. Snadný hrníčkový recept zvládnou i začátečníci a bábovka při pečení krásně provoní váš dům.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

valaea

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Silikonovou formu stačí jen vystříkat olejem. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, vanilkový cukr, skořici a kypřicí prášek. Dobře promícháme. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky přidáme do mísy s moukou a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 5: K suché směsi a žloutkům přidáme olej a oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka. Důkladně promícháme. Na závěr do těsta zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 6: Těsto přendáme do připravené formy, povrch uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme asi 45 minut. Po vyndání z trouby necháme bábovku zcela vychladnout a až poté ji vyklopíme. Krok 7: Na polevu pořádně rozmícháme všechny suroviny a bábovku polijeme.

TIP: 15 oblíbených jablečných moučníků

Zveřejněno 20. 3. 2026

Poznámka autora valaea

Inspirace: kalendář s recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRgqv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRgqv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, vejce, jablko, cukr krupice, cukr vanilkový, olej, skořice mletá, kypřící prášek do pečiva, sůl, tuk, mouka hrubá, voda, šťáva citronová, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]