Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře se smetanovou omáčkou a pečenými brambory

Lahodná kombinace jemného drůbežího masa, česneku a smetany, doplněná poctivými domácími pečenými bramborami. Vůně oregána, jemnost smetany a rychlá příprava dělají z tohoto pokrmu skvělou volbu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

valaea

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory očistíme, podle potřeby oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, zakápneme olejem, osolíme, opepříme a pečeme cca 25-30 minut v rozehřáté troubě na 220 °C. Krok 2: Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: V pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Potom přidáme česnek, necháme ho rozvonět a přidáme maso. Krok 4: Osolíme, opepříme, přidáme oregano a maso orestujeme dozlatova. Poté ho vyjmeme z pánve. Krok 5: Přidáme hořčici, zarestujeme, přilijeme trochu vody a smetanu. Krok 6: Krátce povaříme a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Krok 7: Do omáčky vrátíme maso a krátce vše prohřejeme. Krok 8: Hotové kuřecí maso se smetanovou omáčkou podáváme s pečenými brambory.

TIP: Jak připravit kuřecí prsa, aby nebyla vysušená?

Zveřejněno 8. 4. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERyW0

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERyW0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule, česnek, hořčice dijonská, smetana na vaření, brambory, koření oregáno, sůl, pepř mletý, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]