Kuřecí stehna v medu
Kuřecí stehna na medu nás k zakousnutí lákají již od pohledu na jejich vypečenou zlatohnědou barvu. Pečení je sice zdlouhavé, ale o to více budeme odměněni lahodnou chutí tohoto šťavnatého pokrmu.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 707 kJ / 1 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 125,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
černým pepřem. Krok 2: V hrnečku si promícháme med s tukem a citrónovou šťávou a touto směsí potřeme
důkladně kuřecí stehna. Krok 3: Necháme je v chladnu nejméně 4 hodiny odležet. Zbylou směs si uchováme na potírání masa během pečení. Krok 4: Před vlastní tepelnou úpravou rozpálíme troubu na 220 °C a připravíme si pekáč vhodné velikosti (vhodné je použít jenské sklo nebo keramický pekáček). Krok 5: Každé kuřecí stehno znovu potřeme
připravenou medovou směsí a stehna naskládáme do pekáče. Krok 6: Vložíme do trouby a 10 minut prudce zapékáme po jedné straně. Potom stehna otočíme na druhou stranu, opět potřeme medovou směsí a dalších 10 minut prudce zapékáme. Krok 7: Po úvodním prudkém pečení teplotu trouby snížíme na 170 °C a maso pečeme v troubě další hodinu. Krok 8: Zhruba každou čtvrthodinu stehna potíráme medovou směsí. Ke konci pečení mají krásnou hnědočervenou barvu. Krok 9: Jako přílohu můžeme použít rýži a třeba baby karotku, která svou barvou i chutí hezky doplňuje barevnou i chuťovou kompozici tohoto jídla.
Zveřejněno 28. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí stehna v medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gxm9
Moje poznámka
Kuřecí stehna v medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gxm9
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 12 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 13 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 5 minutami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 6 minutami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 9 minutami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 11 minutami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 12 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 15 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 24 minutami
Krkovička po farářsku
Olympus před 1 hodinou
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 1 hodinou
Nejlepší litý perník
Noumik před 1 hodinou
Tématické fráze:
kuřecí stehna,
kuřecí stehna recepty,
kuřecí stehna recept,
pečená kuřecí stehna na medu,
kuřecí na medu,
recept na kuřecí stehna,
recepty kureci stehna,
pečené kuřecí stehna na medu,
recepty na kuřecí stehna,
kuřecí stehno,
kureci stehynka na medu,
recept kureci stehna,
kuřecí křidélka na medu,
jak upéct kuřecí stehna,
recepty z kuřecích stehen,
jak dlouho se pečou kuřecí stehna,
kureci stehno recept,
recept z kurecich stehen,
kuřecí paličky na medu,
kuřecí křidélka na medu recept
Suroviny:
stehno kuřecí,
sůl,
pepř mletý,
med tekutý,
olej,
šťáva citronová
Komentáře (30)
Med s olejem jsem dal na půlminutky do mikrovlnky, aby se líp promíchal a přidal jsem ještě skořici.
Kdysi mě jedna taková taky osočila, že jsem opsala recept, ani se neobtěžovala sdělit mi odkud, no nic, já jsem si jistá, že jsem ho neopsala.
Takže co kdybyste šly laskavě ke sporáku a místo tahání špíny raději uvařily pořádné jídlo své rodině?
Terezo je to čistě na tvém svědomí, pokud jsi ten recept nezkopírovala, nech slepice, ať si kdákají, já dneska upeču kuře podle tohoto receptu a je mi úplně fuk, odkud vlastně je.
recept na sýrové koule přidala naše redakce na Toprecepty.cz přesně 16. 02. 2008 v 11:57:40. Alenaaa se na Toprecepty.cz zaregistrovala přesně 10. 6. 2008 v 16:47:33.
Tím pádem logicky nemohla recept přidat, když ještě další 4 měsíce na Topreceptech nebyla zaregistrovaná. Recept jsme přidali my (z blogu o vaření - http://vareni.kvalitne.cz/bezmasa_002.html, ze kterého jsme dostali souhlas od majitelky blogu), Alenaaa přidala pouze fotografii k již uveřejněnému receptu. Je tedy celou dobu uvedená jako autorka fotografie, nikoli receptu.
Alenaaa: Takže buďte tak laskavá a než začnete někoho napadat, zjistěte si fakta!
Např topky mají: "Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno" - dole na konci stránky