Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 209 kJ / 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,20 g |
Tuky | 13,62 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 61 mg |
Sodík | 93 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 137,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smetanu lehce zahřejeme, vmícháme želatinu a necháme nabobtnat.
Krok 2: Mezitím si opláchneme jahody, odstraníme zbytky okvětí a jahody nakrájíme do mísy na menší kousky. Zasypeme cukrem a šťouchadlem na přípravu bramborové kaše lehce rozmačkáme.
Krok 3: Do nabobtnalé želatiny vlijeme kefír, nejlépe ručním elektrickým šlehačem vyšleháme a nalijeme do rozmačkaných jahod.
Krok 4: Připravíme si 4 vhodné misky, které vypláchneme studenou vodou, do každé dáme polévkovou lžíci jahodového sirupu a naplníme jahodovou směsí.
Krok 5: Dáme nejlépe přes noc zatuhnout do ledničky.
Krok 6: Poté vyklopíme na talířek, ozdobíme šlehačkou a čerstvou jahodou a pochutnáváme si.
Zveřejněno 27. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodová pikantní a rychlá mlska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w2rw
Moje poznámka
Jahodová pikantní a rychlá mlska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w2rw
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 8 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 8 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 21 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy se zakyskou
Koffi před 52 minutami
Bábovka...
Marcela0123 před 55 minutami
Plovdivské maso
Barunka1 před 2 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 2 hodinami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 2 hodinami
Africké kuře
Hypnos před 2 hodinami
Šťouchané brambory
Benetka před 2 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 3 hodinami
Pizza Valencia
Alena194 před 3 hodinami
Tématické fráze:
jak upravit mrazene jahody na pohár,
jahody mlska,
nepečená jahodová mísa,
pikantní jahodoví pohár,
úprava čerstvých jahod na pohár,
úprava čerstvých jahod na pohár,
rychla mlska
Suroviny:
jahody čerstvé,
cukr moučkový,
sirup jahodový,
smetana sladká,
kefír,
želatina prášková
Komentáře (12)
Jani R.jen jsem dala fotku do kulatého bílého rámečku
Děkuji všem za moc milé komentáře i hodnocení
Všem Vám moc děkuji
Šampíčko nebylo
Jen detail Aničko, já si pod studenou kuchyní představím slané (chlebíček, aspik apod.), nezvážíš přehození do nepečených moučníků?Škoda, aby tvůj recept zapadl.