Hovězí španělské ptáčky 1

MonikaP Kuchařka: MonikaP

Doba přípravy: 2,5 hod až 3 h. 5 porcí Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

5 větších plátků hovězího masa
4 uvařená vejce
2 kyselé okurky
10 dkg angl. slaniny
plnotučná hořčice na potření
sůl a pepř
sádlo nebo olej
2 větší cibule
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí.
    Vložíme na ně plátky angl.slaniny, 1/2 vejce a 1/2 okurky.
    Opatrně zatočíme a provázkem pořádně zavážeme tak, aby se nerozmotaly, případně použijeme párátka.

  2. V hrnci necháme zesklovatět cibuli do hněda. Přidáme na ni připravené ptáčky.
    Necháme zatáhnout z obou stran.
    Když je maso opečené, tak přidáme vývar nebo vodu a necháme dusit do změknutí masa.
    Podléváme vodou nebo vývarem dle potřeby.

  3. Zbylá vejce nakrájíme a vhodíme do omáčky. Nemusí být...! Jen kdo má rád.

    Když je maso měkké, tak zahustíme směsí (voda + mouka). Dle chuti ještě ochutíme.

    Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Hovězí španělské ptáčky 1

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: spanelske ptacky hovězí nudličky jako španělský ptáček španělsky ptaček hovězí

Zapomněl/a jsem heslo