Hrnkový perník se švestkovou marmeládou
Hrnkové recepty jsou velmi oblíbené v našich kuchyních pro svoji jednoduchou přípravu. Perníky patří k těm, které máme na talířku nejraději. S očky povidel či marmeládou budou lákavým dezertem, nebo svačinkou pro děti.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 112 kJ / 6 480 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,31 g |
Tuky | 167,25 g |
Vláknina | 39,10 g |
Cholesterol | 541 mg |
Sodík | 492 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 1 104,88 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrnkový perník se švestkovou marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVl3
Moje poznámka
Hrnkový perník se švestkovou marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVl3
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 4 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 13 minutami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 39 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 1 hodinou
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 4 hodinami
Tématické fráze:
hrnkový perník,
hrnkovy perník na plech,
perník s marmeládou,
nadýchaný hrnkový perník,
pernik hrnkovy,
recepty ládi hrušky perník,
hrnkovy pernik s povidly,
perník na plech s marmeládou,
láda hruška perník,
pernik od ladi hrusky,
recepty perník s marmeládou,
pernik ladi hrusky,
perník podle ládi hrušky,
hrnkovy pernik recept,
perník z povidel,
recept hrnkový perník,
hrnkovy nadychany pernik,
perník s marmeládou recept,
hrníčkový perník s povidly,
pernik na plech hrnkový
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krystal,
vejce,
olej,
mléko,
kakao,
prášek do pečiva,
prášek do perníku,
koření do perníku,
marmeláda švestková
Komentáře (11)
Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původně se pro výrobu povidel používalo ovoce sušené. V některých oblastech se do švestkových povidel při vaření přidávaly zelené vlašské ořechy včetně slupek.
Ovoce k výrobě povidel by mělo být zcela dozrálé, případně také už přešlé prvními nočními mrazíky, aby byl vyšší přirozený obsah cukrů.