Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný koláč pro diabetiky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bubutop bubutop

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 862 kJ /
1 162 kcal
Bílkoviny43,52 g
Tuky75,12 g
Vláknina2,64 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 520 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy76,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Použijeme celá vejce. Krok 2: Suroviny smícháme ručně nebo vyšleháme šlehačem. Krok 3: Těsto vylijeme na vymazanou a vysypanou koláčovou formu. Posypeme drobným ovocem. Krok 4: Jinak jde použít i dia drobenka: rozpustíme kousek másla a přidáme CUKREN (asi 1 lžíci) a hrubou mouku. Vidličkou smícháme až se začnou tvořit hrudky a zasypeme koláč. Krok 5: Dáme na 1/2 hodiny péct na 180 stupňů.

Kdo nemusí dia, tak si pocukruje cukrem.

Zveřejněno 12. 8. 2014

Poznámka autorky bubutop

Cukren nemá příchuť umělého sladidla, je chuťově srovnatelný s cukrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný koláč pro diabetiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVEZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný koláč pro diabetiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVEZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Dobře, že se tu objevují i recepty pro nás diabetiky, vyzkouším! Já používám do pečení xylitol.<3. Stévii nemusím- má pachuť.

Díky všem za poznatky, mě se osvědčil Cukren, jelikož není cítit pachuť sladidla a můj lékaž mi ho schválil. Ale s tou moukou je fakt, že by to chtělo jinou.

Věřím, že by chutnal i mě:yes:

Merylas: ano to máš pravdu :yes:

spagetka: Tak tohle opravdu nedovedu posoudit....jen vím, že je Cukren vhodný i pro diabetiky. Pokud se glykémie pohybuje dlouhodobě nad 15 mmol/l, tak to není dobře. Jinak stévie je k dostání jak v prášku, tak i v tekuté formě. ;-)

Merylas: Maru, prý záleží na měření v dlouhodobém intervalu, jaký diacukr použít. To mám od našeho diabetologa. Pokud se měřený cukr dlouhodobě pohybuje nad 15 a pacient má ještě jiné problémy, prý sukralozu ne. já už fakt silně vynechávám cukr, stévie mi bohužel odešla, takže používám Huxol minimálně anebo fruktózu, taky co nejméně...Ale je fakt jedna pravda, že diabetik musí být discioplinovaný :yes::yes::yes:, jinak je veškerá dieta a snaha jaksi mimo....:-/

Cukren už nějakou dobu na pečení moučníků taky používám a pokud mám správné informace, tak je vhodný i pro oba dva typy diabetu v rámci diety. Více jsem teď začala používat stévii, ale nemám ji moc vyzkoušenou na "sladké" pečení.http://www.cukren.com/informace/o-sukraloze/

Tak to opravdu na kousíčku vyzkouším. Pro zajímavost. Pak řeknu.

spagetka: děkuji za doplnění informací:yes:. Skořici dávám jen ke švestkám a na meruňkový koláč s tvarohem dělám skořicovou drobenku. K borůvkám by mi nechutnala;-)

Anička: ne? :-O:-O, tak to teda zkuste jen na vzorku :yes::yes::yes::yes: u nás se skořice + cukr používá prakticky na každé ovoce :yes::yes::yes:

Skořici k borůvkám ?? Tak takovou chuť si vůbec neumím představit.

Našla jsem si složení Cukrenu, neznám ho - jde o sukralozu, jak píšeš v receptu, takže vlastně výrobek pod různými názvy. Ale každý diabetik by mělo sladidlo probrat s diabetologem, sukraloza není vhodná pro každý typ diabetu.
Jinak pro diabetiky peču ze špaldovky, polohrubá je méně vhodná, zvyšuje hladinu cukru víc než špaldovka. Ale borůvky to rozhodně napravěj, ještě bych přidala skořici ;-);-)
A vypadá to dobře :yes::yes:

Tématické fráze:
koláč pro diabetiky, koláče pro diabetiky, pečeme pro diabetiky, peceni pro diabetiky, cukr na pečení pro diabetiky, pečeme pro diabetiky recepty, cukr pro diabetiky, ovocný koláč bez cukru, koláč pro diabetika, recepty pečení pro diabetiky, pečeme pro diabetika, dietní ovocný koláč, recepty pro diabetiky, tvarohový koláč pro diabetiky, moučník pro diabetiky, bublanina pro diabetiky, cukr pro diabetiky na pečení, koláče pro diabetiky recepty, kolace pro dijabetiky.com, moucniky pro diabetiky

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, olej, voda, sladidlo, prášek do pečiva

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu