

Ovocný koláč pro diabetiky
Doba přípravy: 40 minut 12 porcí Moučníky , Dia a bezlepkové, Řezy s ovocem, bublaniny 11 názorů
Suroviny
- 4 celá vejce
- 8 lžic polohrubé mouky
- 4 lžíce oleje
- 3 lžíce vody
- 2 lžíce Cukrenu (umělé sladidlo na bázi Sukralozy)
- 1 prášek do pečiva
Postup přípravy receptu
Použijeme celá vejce.
Suroviny smícháme ručně nebo vyšleháme šlehačem.
Těsto vylijeme na vymazanou a vysypanou koláčovou formu. Posypeme drobným ovocem.
Jinak jde použít i dia drobenka: rozpustíme kousek másla a přidáme CUKREN (asi 1 lžíci) a hrubou mouku. Vidličkou smícháme až se začnou tvořit hrudky a zasypeme koláč.
Dáme na 1/2 hodiny péct na 180 stupňů.
Kdo nemusí dia, tak si pocukruje cukrem.
Poznámka
Cukren nemá příchuť umělého sladidla, je chuťově srovnatelný s cukrem.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 242 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Ovocný koláč pro diabetiky
-
Díky všem za poznatky, mě se osvědčil Cukren, jelikož není cítit pachuť sladidla a můj lékaž mi ho schválil. Ale s tou moukou je fakt, že by to chtělo jinou.
-
Věřím, že by chutnal i mě
-
Merylas: ano to máš pravdu
-
spagetka: Tak tohle opravdu nedovedu posoudit....jen vím, že je Cukren vhodný i pro diabetiky. Pokud se glykémie pohybuje dlouhodobě nad 15 mmol/l, tak to není dobře. Jinak stévie je k dostání jak v prášku, tak i v tekuté formě.
-
Merylas: Maru, prý záleží na měření v dlouhodobém intervalu, jaký diacukr použít. To mám od našeho diabetologa. Pokud se měřený cukr dlouhodobě pohybuje nad 15 a pacient má ještě jiné problémy, prý sukralozu ne. já už fakt silně vynechávám cukr, stévie mi bohužel odešla, takže používám Huxol minimálně anebo fruktózu, taky co nejméně...Ale je fakt jedna pravda, že diabetik musí být discioplinovaný
, jinak je veškerá dieta a snaha jaksi mimo....
-
Cukren už nějakou dobu na pečení moučníků taky používám a pokud mám správné informace, tak je vhodný i pro oba dva typy diabetu v rámci diety. Více jsem teď začala používat stévii, ale nemám ji moc vyzkoušenou na "sladké" pečení.http://www.cukren.com/informace/o-sukraloze/
-
Tak to opravdu na kousíčku vyzkouším. Pro zajímavost. Pak řeknu.
-
spagetka: děkuji za doplnění informací
. Skořici dávám jen ke švestkám a na meruňkový koláč s tvarohem dělám skořicovou drobenku. K borůvkám by mi nechutnala
-
Anička: ne?
, tak to teda zkuste jen na vzorku
u nás se skořice + cukr používá prakticky na každé ovoce
-
Skořici k borůvkám ?? Tak takovou chuť si vůbec neumím představit.
-
Našla jsem si složení Cukrenu, neznám ho - jde o sukralozu, jak píšeš v receptu, takže vlastně výrobek pod různými názvy. Ale každý diabetik by mělo sladidlo probrat s diabetologem, sukraloza není vhodná pro každý typ diabetu.
Jinak pro diabetiky peču ze špaldovky, polohrubá je méně vhodná, zvyšuje hladinu cukru víc než špaldovka. Ale borůvky to rozhodně napravěj, ještě bych přidala skořici
A vypadá to dobře