Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný koláč pro diabetiky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (40 min příprava)

12. 8. 2014 16:09

Suroviny pro 12

12

Nutriční hodnoty

Energie4 862 kJ / 1 162 kcal
Bílkoviny43,52 g
Tuky75,12 g
Vláknina2,64 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 520 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy76,64 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Cukren nemá příchuť umělého sladidla, je chuťově srovnatelný s cukrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

bubutop

12. 8. 2014 21:22

Díky všem za poznatky, mě se osvědčil Cukren, jelikož není cítit pachuť sladidla a můj lékaž mi ho schválil. Ale s tou moukou je fakt, že by to chtělo jinou.

ivulinka

12. 8. 2014 21:03

Věřím, že by chutnal i mě:yes:

spagetka

12. 8. 2014 20:29

Merylas: ano to máš pravdu :yes:

Merylas

12. 8. 2014 20:28

spagetka: Tak tohle opravdu nedovedu posoudit....jen vím, že je Cukren vhodný i pro diabetiky. Pokud se glykémie pohybuje dlouhodobě nad 15 mmol/l, tak to není dobře. Jinak stévie je k dostání jak v prášku, tak i v tekuté formě. ;-)

spagetka

12. 8. 2014 19:48

Merylas: Maru, prý záleží na měření v dlouhodobém intervalu, jaký diacukr použít. To mám od našeho diabetologa. Pokud se měřený cukr dlouhodobě pohybuje nad 15 a pacient má ještě jiné problémy, prý sukralozu ne. já už fakt silně vynechávám cukr, stévie mi bohužel odešla, takže používám Huxol minimálně anebo fruktózu, taky co nejméně...Ale je fakt jedna pravda, že diabetik musí být discioplinovaný :yes::yes::yes:, jinak je veškerá dieta a snaha jaksi mimo....:-/

Merylas

12. 8. 2014 19:39

Cukren už nějakou dobu na pečení moučníků taky používám a pokud mám správné informace, tak je vhodný i pro oba dva typy diabetu v rámci diety. Více jsem teď začala používat stévii, ale nemám ji moc vyzkoušenou na "sladké" pečení.http://www.cukren.com/informace/o-sukraloze/

Anička

12. 8. 2014 17:30

Tak to opravdu na kousíčku vyzkouším. Pro zajímavost. Pak řeknu.

bubutop

12. 8. 2014 17:29

spagetka: děkuji za doplnění informací:yes:. Skořici dávám jen ke švestkám a na meruňkový koláč s tvarohem dělám skořicovou drobenku. K borůvkám by mi nechutnala;-)

spagetka

12. 8. 2014 17:27

Anička: ne? :-O:-O, tak to teda zkuste jen na vzorku :yes::yes::yes::yes: u nás se skořice + cukr používá prakticky na každé ovoce :yes::yes::yes:

Anička

12. 8. 2014 17:26

Skořici k borůvkám ?? Tak takovou chuť si vůbec neumím představit.

spagetka

12. 8. 2014 16:43

Našla jsem si složení Cukrenu, neznám ho - jde o sukralozu, jak píšeš v receptu, takže vlastně výrobek pod různými názvy. Ale každý diabetik by mělo sladidlo probrat s diabetologem, sukraloza není vhodná pro každý typ diabetu.
Jinak pro diabetiky peču ze špaldovky, polohrubá je méně vhodná, zvyšuje hladinu cukru víc než špaldovka. Ale borůvky to rozhodně napravěj, ještě bych přidala skořici ;-);-)
A vypadá to dobře :yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koláč pro diabetiky koláče pro diabetiky pečeme pro diabetiky peceni pro diabetiky cukr na pečení pro diabetiky pečeme pro diabetiky recepty cukr pro diabetiky ovocný koláč bez cukru koláč pro diabetika recepty pečení pro diabetiky pečeme pro diabetika dietní ovocný koláč recepty pro diabetiky tvarohový koláč pro diabetiky moučník pro diabetiky bublanina pro diabetiky cukr pro diabetiky na pečení koláče pro diabetiky recepty kolace pro dijabetiky.com moucniky pro diabetiky

Suroviny: vejce, mouka polohrubá, olej, voda, sladidlo, prášek do pečiva

TopRecepty.cz

Ovocný koláč pro diabetiky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVEZ