Pizzy dle nálady

Pizzy Doba přípravy: s kynutím těsta i pečením asi 2 .5 hodiny 7 názorů

Pizzy Doba přípravy: s kynutím těsta i pečením asi 2 .5 hodiny 7 názorů

Suroviny 5-6 porcí

Těsto na pizzu:
1 kg hladké mouky
1 vejce
1-2 lžičky soli
3 lžíce olivového oleje (rostlinný olej)
asi 0,3 l vlažné vody dle potřeby
Na kvásek:
1 kostka droždí
1/2 lžičky krystalového cukru
0,1 l mléka
(Tomatová směs vše smíchat:)
1/2 l rajský protlak
stroužek utřeného česneku
oregano
sůl
Smetanová směs :
1/2 l zakysané smetany
sůl
oregano
utřený česnek – dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem, necháme vzejít kvásek.

  2. Mezitím si připravíme do mísy mouku,sůl, olej,vejce a přidáme vzejité droždí a vlažnou vodu. Zpracujeme vláčné těsto, dle potřeby přidáme vodu nebo mouku. Vypracované těsto potřeme olejem nebo poprášíme moukou a necháme vykynout , můžeme dát kynout i do lednice.

  3. Zatím co těsto kyne, si připravíme tomatovou nebo smetanovou směs.

  4. Dobrá jsou i loupaná rajčata v konzervě – ty rozmačkám vidličkou.V létě dělávám základ z čerstvých rajčat, které rozmixuji.

  5. Z vykynutého těsta tvořím 200 g bochánky, které rozválím, potřu směsí buď rajčatovou nebo smetanovou ( jak kdo mám rád) a naskládám různé suroviny dle chuti a možností.

Komentáře k receptu Pizzy dle nálady

Tématické fráze: tomatový základ na pizzu smetanový základ na pizzu tomatový základ na pizzu recept smetanová pizza smetanová pizza recept recept na pizzu smetanová omáčka na pizzu smetanový základ na pizzu recept základ na pizzu tomatovy zaklad recept recepty na pizzu těsto na pitzzu recepty pizza smetanová pizza smetanova recept tomatová smes na pizzu smetanová směs na pizzu pizza smetanová pizza směs smetanová základ na pizzu pizza - smetanový základ recept