Sabdží s máslovou dýní (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

Suroviny

3 PL řepkového oleje
200 g cibule (3 střední)
250 g máslové dýně
200 g mrkve
200 g brambor
PL strouhaného čerstvého zázvoru
KL černé hořčice (nebo žluté)
půl KL Garam Masaly (Tandoori Masaly)
půl KL drceného koriandru
půl KL drceného římského kmínu
půl KL mletého pepře
půl KL kurkumy

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a restujeme ve vyšší pánvi do sklovata na oleji. Přidáme zázvor, až zavoní, přisypeme ostatní koření, opékáme na mírném plameni do intenzivní vůně. Podlijeme 400 ml vody.

  2. Zeleninu nakrájíme na kostky, vsypeme na pánev, osolíme a podusíme 30 minut. Část zeleniny odebereme a rozmixujeme na pyré, vrátíme zpět do pánve.
    Podáváme s rýží. Do sabdží můžeme přidat sterilovaný hrášek nebo kukuřici. Rajčata pikantní pokrm chuťově osvěží.

Poznámka od kuchařky

Použila jsem Tandoori Masalu, místo Garam Masaly, kterou jsem neměla. I tak jsem si pochutnala. Recept je variace na sabdží ze stránek Kuchařky ze Svatojánu.

Komentáře k receptu Sabdží s máslovou dýní (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty