

Sabdží s máslovou dýní (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Suroviny
- 3 PL řepkového oleje
- 200 g cibule (3 střední)
- 250 g máslové dýně
- 200 g mrkve
- 200 g brambor
- PL strouhaného čerstvého zázvoru
- KL černé hořčice (nebo žluté)
- půl KL Garam Masaly (Tandoori Masaly)
- půl KL drceného koriandru
- půl KL drceného římského kmínu
- půl KL mletého pepře
- půl KL kurkumy
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a restujeme ve vyšší pánvi do sklovata na oleji. Přidáme zázvor, až zavoní, přisypeme ostatní koření, opékáme na mírném plameni do intenzivní vůně. Podlijeme 400 ml vody.
Zeleninu nakrájíme na kostky, vsypeme na pánev, osolíme a podusíme 30 minut. Část zeleniny odebereme a rozmixujeme na pyré, vrátíme zpět do pánve.
Podáváme s rýží. Do sabdží můžeme přidat sterilovaný hrášek nebo kukuřici. Rajčata pikantní pokrm chuťově osvěží.
Poznámka od kuchařky
Použila jsem Tandoori Masalu, místo Garam Masaly, kterou jsem neměla. I tak jsem si pochutnala. Recept je variace na sabdží ze stránek Kuchařky ze Svatojánu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sabdží s máslovou dýní (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
K receptu nejsou žádné komentáře.