Den čokoládových oplatek
Kakaové boby pro výrobu čokolády byly přivezeny do Evropy v polovině 16. století, stejně jako samotný recept na přípravu sladké hmoty, ale čokoláda… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.
Kakaové boby pro výrobu čokolády byly přivezeny do Evropy v polovině 16. století, stejně jako samotný recept na přípravu sladké hmoty, ale čokoláda… Číst dál
Fazole jsou semena fazolu, který pochází z Nového světa a jedná se o jednu z nejdéle pěstovaných rostlin na světě. Věděli jste, že na světě byste… Číst dál
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
Dýně je královnou nejen na podzimních záhonech, ale i v kuchyni. Málokterá zelenina se dá využít takřka úplně beze zbytku jako tato. Některé druhy… Číst dál
Kuřecí maso obsahuje velké množství látek prospěšných našemu zdraví. Je bohaté na vitamíny skupiny B a důležité minerály jako je vápník, hořčík,… Číst dál
Základem čokolády jsou kakaové boby, které patří k přirozeným zdrojům antioxidantů a k superpotravinám. Indiáni je nazývali pokrmem bohů. Konzumace… Číst dál
Vločky vznikají drcením zrn ovsa, jsou bohatým zdrojem vitamínů, omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin a vlákniny, která je nezbytná pro… Číst dál
Ocet nejenže skvěle dochutí pokrmy, ale je skvělým (a laciným) pomocníkem při úklidu. Ocet se vyrábí buď rychlým nebo pomalým procesem fermentace.… Číst dál
Skořice je známá už od starověku. Rozeznáváme dva druhy skořice – cejlonskou a čínskou. Pravá je pouze ta ze Srí Lanky, tedy cejlonská. Po usušení… Číst dál
Světový den veganství se poprvé slavil v roce 1994, přesně 50 let ode dne kdy byla založena Veganská společnost. U jejího zrodu stál Donald Watson,… Číst dál
Zmínky o salámu mezi dvěma krajíci chleba se objevovaly už dříve, ale až John Montagu, který žil v 18. století, mu dal věhlas a hlavně název. Hrabě… Číst dál
Cukrovinky jsou ve své podstatě potraviny, jejichž základní složkou je přírodní sladilo. A aby v tom byl pořádek, řídí se používání přídatných a… Číst dál
Pánové, nejen vaši drahou polovičku, ale případně i maminku, dceru či sestru potěší, pokud si vezmete jednou také zástěru postavíte se k plotně a… Číst dál
Nachos je pokrm oblíbený nejen v USA a Mexiku, ale popularitu si získal téměř po celém světě. Traduje se, že nachos vzniklo dílem improvizace,… Číst dál
Merlot, původem z Bordeaux, patří k nejstarším původním odrůdám vína vůbec. Je velmi blízká Cabernet Franc. Zajímavý je samotný název této odrůdy.… Číst dál
Pro cappuccino je typické, že se podává v širších porcelánových šálcích. Třetinu tohoto původem italského nápoje tvoří espresso, třetinu mléko a… Číst dál
Cupcake jsou malé jednoporcové dortíčky, takové dortové jednohubky. Původně se pekly v keramických šálcích, z čehož vznikl nakonec jejich název –… Číst dál
Zmrzlinovým pohárem obvykle nemůže nic zkazit. A ani na jeho přípravě. Milují jej jak děti, tak dospělí. Je tedy ideální prakticky na jakoukoliv… Číst dál
Svatý Martin bývá uctíván jako ochránce a patron všech vojáků, jezdců, koní, hus a vinařů. Tento svátek je spojen s hodováním a patří k němu velké… Číst dál
Traduje se, že francouzských opravdu mateřských omáček je celkem pět. Jsou to bešamel, velouté, espagnole, holandská a rajčatová. Z nich je možné… Číst dál
Pizza je oblíbené jídlo, které je spojováno s Itálií. Své předchůdce však měla už ve starověkém Egyptě a Řecku. Jejím základem je kynuté těsto, které… Číst dál
Nugetky spatřily světlo světa na začátku 80. let minulého století a původně se jednalo o malé kousky nasekaného kuřecího masa, které drželo pohromadě… Číst dál
Ananas původně pochází z Jižní Ameriky, našel si však cestu na karibský poloostrov Guadeloupe, kde jej spolu s Amerikou objevil Kryštof Kolumbus,… Číst dál
Předchozí 1 … 5 6 7 8 9 … 20 Další