Sezóna grilování a BBQ - nejlepší grilovací recepty
Barbecue, anglicky zkráceně BBQ, je způsob venkovního grilování masa původně v kouři ze dřeva. Barbecue pochází z indiánské tradiční kuchyně a je oblíbené především v USA, dnes už se ale griluje všude po světě a na dřevěném uhlí. Jedna z nejoblíbenějších letních činností má tradici také i v Česku. Máte-li zahradu, dvorek nebo třeba jenom balkón, určitě zainvestujte, protože maso z grilu je zkrátka lepší než to pečené. Díky vysoké teplotě a přírodnímu zdroji tepla je maso šťavnatější uvnitř a vypečenější na povrchu. Na rozdíl třeba od pečení v pekáči v troubě se maso také neválí v tuku - na grilu se z něj vypeče a pěkně okape. Steak nebo krkovice zároveň grilováním získají omamnou kouřovou vůni.
Ačkoliv se grilování může jevit jako záležitost ryze pro masožravce, i vegetariáni a vegani si mohou dopřát dobroty přímo z grilu. Například grilovaná cuketa, kukuřice nebo dokocne ananas jsou vynikající, když se doplní tím správným dipem. Zkuste jogurtový s čerstvými bylinkami nebo medovo-hořčicový.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 11 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 21 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
5 netradičních večeří z květáku: Vyzkoušíte krémovou polévku, květákovou koprovku nebo falešný vlašák?
Zhroucený manažer, špína u příborů i Picasso v kuchyni. Pohlreich opět hledal nejlepší restauraci u nás
Souboj kuchařských velikánů: Punčochář, Kašpárek a Forejt si to rozdají se svými slavnými kolegy před živým publikem