

Koláč s hroznovým vínem
Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 10 názorů
Suroviny
- 250 g hroznové víno (nebo 500g vypeckovaného hrozn.vína )
- 250 g měkkého tvarohu
- 150 g másla
- 1/2 lžíce rumu
- 3/4 hrnku cukru
- 1 prášek do pečiva
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
Tvaroh, vejce, máslo, citr.kůru - dohladka utřít.
Pak mouku, mléko, rum, prášek do pečiva - přimíchat.
Hotové nalít na vymazaný plech, poklást vínem.
Péct na 180°C asi 20 min.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Koláč s hroznovým vínem
-
Opět výborný. Lehké, jednoduché. Zachvilku se nevejdu do futer.
-
Právě jsem koláč upekla,měla jsem tu hroznové víno a recept mě dal inspiraci k pečení a už se na něj vrhli a dělajíse jim boule za ušima.
-
Já sem ho dělala, když bylo loni vino za 19,90 kč/kg a vypeckovavala.To vypeckované bývá malé,proto je ho vícero,aspon u nas ho mívají malinké.
-
Jedla jsem v létě u přátel, nevím zda byl stejný poměr surovin a těsta, ale s vínem je koláč výborný
, takže 4.bodík
-
Mě přijde divný ten váhový rozdíl mezi hrozny s peckami a bez. Ať mi nikdo neříká, že pecky tvoří polovinu váhy hroznu? To je nějaké "vystřelené od boku".
-
U nás mají víno drobné a bez pecek něco jako sultánky,takže by to bylo bez vypeckování,a myslím,že jednou za čas to kapsa unese.
dávám bod
-
V sezóně nejsou hrozny drahé a dají se sehnat i bezjaderné odrůdy
-
-
No, ale to by potom nebol kolac s hroznovym vinom.
-
Vypeckovaného hroznového vína?
To snad.. Koláč je dobrý, ale není škoda peněz za hroznové víno? Dneska koupíš jahody v konzervě, broskve i meruňky za pár korun!