

Třený koláč s hroznovým vínem
Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 4 názory
Suroviny
- 120 g tuku
- 120 g cukru
- 120 g hrubé mouky
- 3 žloutky (bílky použijeme na sníh)
- hroznové víno
- tuk na plech
- mouka na vysypání
Postup přípravy receptu
V míse utřeme nebo na šlehači ušleháme tuk s cukrem a žloutky, postupně vmícháme polohrubou mouku a nakonec sníh.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, nebo ho můžeme dát do větší dortové formy.
Poklademe bobulemi hroznového vína a zvolna upečeme.
Poznámka
Zdroj: časopis Květy - knihovna
Těsta je poměrně málo, pekla jsem v pekáči 33 x 23 cm a bylo to tak akorát.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Třený koláč s hroznovým vínem
-
tam se vůbec nedává kypřící prášek??
-
Tak už se chladí, akorát je tam renonc, v surovinách je hrubá mouka a v postupu polohrubá. Já dala polohrubou.
-
Velice jednoduché a určitě i moc dobré. Zaslouží si bod.
-
Hani, tenhle koláč mi přinesla dneska sousedka
!!!! A byl skvělý - jen s obměnou - ona použila i červené hrozny a prostřídala je do krásného obrazce. Takže myslím, že klidně bodík i za ten tvůj