Indický Naan chléb

lala11 Kuchařka:

Ostatní 10 názorů

smažený
54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

2,5 dcl hladké mouky
1 balíček sušeného droždí
1 lžíce soli
Nyní v akci
2,5 dcl horké vody (cirka 65 stupňů)
2,5 dcl přírodního jogurtu
2 lžíce oleje
1 vejce
1 lžíce medu
5 dcl hladké mouky
Máslo a sezamová semínka, česnek nebo bylinky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Smíchejte mouku (2,5 dl), droždí a sůl v míse. Přidejte vodu, jogurt, olej, vejce a med, vmíchejte zbytek mouky a zpracujte v měkké a hladké těsto. Nechte kynout přikryté cirka 40 minut.

  2. Vyklopte vykynuté těsto na vál a rozdělte na 16 dílů. Vyválejte válečkem nebo vypracujte rukama asi ½ centimetru silné placky.

  3. Tyto se smaží 2-4 minuty z každé strany na pánvi nebo se pečou v troubě na pečícím papíru 5-8 minut na 250°C.

  4. Potřete upečené chleby rozpuštěným máslem a ev. lisovaným česnekem s trochou soli. Čerstvě nasekané bylinky jako bazalka, máta nebo petrželka jsou také výbornou přísadou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Indický Naan chléb

  • Iveta Iveta(neregistrovaná)

    Honza: Ahoj Honzo, přesně tak - už jsem na to reagovala dávno - tohle přímo uráží indický nan. Žila jsem v Indii a tak jsem si dovolila napsat komentář na tento recept už před několika měsíci. Jsem ráda, že i víc lidí vidí rozdíl. Nan je mooooc dobrej, prosím když někdo neví, jak se dělá tak to nepleťte s něčím takovým - langoš a nan to je sakra rozdíl. Doporučila bych smazat tenhle nepovedený recept. Nic ve zlým, ale autor by měl vědět co kam píše a co píše. Hezký den všem. Namaste :-)

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Tohle není Nan, ale langoš..... TAKHLE BY HO DĚLAL LEDA BABICA :-D

    Odpovědět

  • Lucinda Lucinda(neregistrovaná)

    No tak do indického Naanu nikdy nejde droždi,, patrí tam len hladka muka,cukor, sol,trochu prašku do pečiva a trocha mlieka. Dalšie ingrediencie su uplne zbytocne a nema to s Naanom nič spoločné až by som povedala že to degraduje tento úžasný chlieb

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Iveta: dám to sem jako rozklik a doufám, že to zůstane už přeložené ;-);-)http://www.indianfoodforever.com/indian-breads/naa...

    Odpovědět

  • Iveta Iveta(neregistrovaná)

    Hana:Ahoj Hani, posílám odkaz na recept na indický nan. Je na těchto stránkách http://www.indianfoodforever.com/indian-breads/naan.htmlStránky jsou v angličtině. Reaguju na tvůj příspěvek, kdy žádáš o nějaký recept na tento moc dobrý indický chléb - nan. Předchozí příspěvek, jsem totiž psala já. Nan není taková silná placka, tak jak je tomu na těchto stránkách a ani se nijak ničím neplní. No, mrkni na ty stránky, které jsem ti poslala a přeju dobrou chuť :-).

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    Hledám dobrý recept na NAN. V Indii jsem nebyla. Nevím tedy, jak vypadá NAN tam, ale v indické restauraci mi dost chutná. Reakce, že NAN podle výše uvedeného receptu není "ten pravý" je taky dobrá, ale uvítala bych, kdyby k tomuto názoru byl přidán recept na TEN pravý indický NAN - např. z jaké mouky NAN připravit, jak ho péct... atd. Děkuji.

    Odpovědět

  • Indie Indie(neregistrovaný)

    Zdravím, ale sorry tohle není vůbec indický chléb - nan. Žila jsem v Indii dost dlouho a znám tento výborný chléb. Tohle co vidím na fotce, potom čtu ty suroviny, tak to teda má daleko do nanu.Co to tady smažíte????? To jsou mi recepty :-))) Tohle vypadá jak nějakej langoš :-))).

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    V receptu není uvedené jestli se smaží na oleji nebo bez...já jsem smažila na oleji, chuťově je chleba skoro jako langoš, ještě někdy zkusím upéct:-p:-p:yes:+4

    Odpovědět

  • HankaB. HankaB.

    Dávám +. Velice dobré a nenáročné na práci :-) :yes: Oceněno i náročnými jedlíky.:-*

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    med som neskusala este :yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo