

Indický Naan chléb
Suroviny
- 2,5 dcl hladké mouky
- 1 balíček sušeného droždí
- 1 lžíce soli
- 2,5 dcl horké vody (cirka 65 stupňů)
- 2,5 dcl přírodního jogurtu
- 2 lžíce oleje
- 1 vejce
- 1 lžíce medu
- 5 dcl hladké mouky
- Máslo a sezamová semínka, česnek nebo bylinky
Postup přípravy receptu
Smíchejte mouku (2,5 dl), droždí a sůl v míse. Přidejte vodu, jogurt, olej, vejce a med, vmíchejte zbytek mouky a zpracujte v měkké a hladké těsto. Nechte kynout přikryté cirka 40 minut.
Vyklopte vykynuté těsto na vál a rozdělte na 16 dílů. Vyválejte válečkem nebo vypracujte rukama asi ½ centimetru silné placky.
Tyto se smaží 2-4 minuty z každé strany na pánvi nebo se pečou v troubě na pečícím papíru 5-8 minut na 250°C.
Potřete upečené chleby rozpuštěným máslem a ev. lisovaným česnekem s trochou soli. Čerstvě nasekané bylinky jako bazalka, máta nebo petrželka jsou také výbornou přísadou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Indický Naan chléb
-
Honza: Ahoj Honzo, přesně tak - už jsem na to reagovala dávno - tohle přímo uráží indický nan. Žila jsem v Indii a tak jsem si dovolila napsat komentář na tento recept už před několika měsíci. Jsem ráda, že i víc lidí vidí rozdíl. Nan je mooooc dobrej, prosím když někdo neví, jak se dělá tak to nepleťte s něčím takovým - langoš a nan to je sakra rozdíl. Doporučila bych smazat tenhle nepovedený recept. Nic ve zlým, ale autor by měl vědět co kam píše a co píše. Hezký den všem. Namaste
-
Tohle není Nan, ale langoš..... TAKHLE BY HO DĚLAL LEDA BABICA
-
No tak do indického Naanu nikdy nejde droždi,, patrí tam len hladka muka,cukor, sol,trochu prašku do pečiva a trocha mlieka. Dalšie ingrediencie su uplne zbytocne a nema to s Naanom nič spoločné až by som povedala že to degraduje tento úžasný chlieb
-
Iveta: dám to sem jako rozklik a doufám, že to zůstane už přeložené
http://www.indianfoodforever.com/indian-breads/naa...
-
Hana:Ahoj Hani, posílám odkaz na recept na indický nan. Je na těchto stránkách http://www.indianfoodforever.com/indian-breads/naan.htmlStránky jsou v angličtině. Reaguju na tvůj příspěvek, kdy žádáš o nějaký recept na tento moc dobrý indický chléb - nan. Předchozí příspěvek, jsem totiž psala já. Nan není taková silná placka, tak jak je tomu na těchto stránkách a ani se nijak ničím neplní. No, mrkni na ty stránky, které jsem ti poslala a přeju dobrou chuť
.
-
Hledám dobrý recept na NAN. V Indii jsem nebyla. Nevím tedy, jak vypadá NAN tam, ale v indické restauraci mi dost chutná. Reakce, že NAN podle výše uvedeného receptu není "ten pravý" je taky dobrá, ale uvítala bych, kdyby k tomuto názoru byl přidán recept na TEN pravý indický NAN - např. z jaké mouky NAN připravit, jak ho péct... atd. Děkuji.
-
Zdravím, ale sorry tohle není vůbec indický chléb - nan. Žila jsem v Indii dost dlouho a znám tento výborný chléb. Tohle co vidím na fotce, potom čtu ty suroviny, tak to teda má daleko do nanu.Co to tady smažíte????? To jsou mi recepty
) Tohle vypadá jak nějakej langoš
).
-
V receptu není uvedené jestli se smaží na oleji nebo bez...já jsem smažila na oleji, chuťově je chleba skoro jako langoš, ještě někdy zkusím upéct
+4
-
Dávám +. Velice dobré a nenáročné na práci
Oceněno i náročnými jedlíky.
-
med som neskusala este