Kuře se zkaramelizovaným zelím a rozinkami

Drůbeží maso Doba přípravy: 60min. 14 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 60min. 14 názorů

Suroviny 6 porcí

1 celé kuře
1 menší hlávka zelí (cca 15cm průměr)
2 lžíce cukru písek
100 g rozinek
2 lžíce oleje
sůl
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kuře podél prsní kosti rozřízneme na polovinu, páteř se žebry prolomíme, aby se kuře "otevřelo".

  2. Poté maso omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme drceným kmínem.

  3. Zelí nakrouháme na proužky, smícháme s cukrem, solí, olejem a rozinkami.

  4. Do pekáče dáme trochu oleje, na něj rozložíme rovnoměrně ochucené zelí a navrch položíme okořeněné otevřené kuře.

  5. Pečeme přikryté v troubě na 200°C cca 40min., poté odkryjeme a krátce zapečeme na 250° C kvůli kůžičce.

  6. Maso vyjmeme a zelí promícháme - seškrábneme všechny výpečky a zkaramelizované okraje a důkladně smícháme s částí, která byla pod kuřetem...zelí se krásně obarví a ochutí.

Poznámka od kuchařky

Hledala jsem kombinaci kuřete a zelí, ale vše jsem našla jen s kysaným či sterilovaným, takže přidávám zase jednu trochu neotřepanou variantu.

Komentáře k receptu Kuře se zkaramelizovaným zelím a rozinkami

  • Bahula Bahula

    Něco podobného jsem dělala, bylo to moc dobré :yes:+

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    Lidunka: moc hezká fotka, děkuji z ni i za vyzkoušení a pochvalu.:-K

    Odpovědět

  • Lidunka Lidunka

    Přidávám bodík a dovoluji si i fotečku:-8 Pekla jsem včera k obědu a moc jsme si pochutnali- jen jsem vynechala rozinky, které u nás nikdo nejí, ale i tak to bylo báječné:yes::yes: Moc děkuji za recept:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hezky připravené i naaranžované kuřátko:-p+6:yes::-K

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    děkuji za milé komentáře, nechtělo se mi o víkendu stát dlouho u plotny, tohle byla příjemná rychlovka z jednoho pekáče :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Vypadá to moc dobře;-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    zizala: tak kombinace s kysaným by mě asi nenapadla, ale kdo ví, možná bych byla mile překvapená :-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

  • zizala zizala

    isindy: já znám recepty na úpravu kysaného zelí s rozinkama, s ananasovým nebo jablečným kompotem a můžu říct z vlastní zkušenosti, že je to sice nezvyklé, ale dobré;-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    1974andrea: jj, tzv. Crapaudine ;-) Na to množství zelí není cukru moc, navíc zkaramelizováním ztratí svou sladkost...ta konečná chuť se těžko popisuje...v kombinaci s rozinkami by nebylo kysané vhodné :-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    To je tzv. ploché kuře, viď:-)). Není to zelí moc sladké? Mám ráda spíš kyselejší. Máš to moc pěkné:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Mňam:-p Hezký recept a Isindy....móc pěkné fotečky:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Moc pěkný receptík:-p:-p:-p+1:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    No jo, Isinka nám řádí:-D:-D, hele opatrně jooo. Mňáám :-p:-p:yes::yes:
    Rýže je jasná ba i kolínka projdou - u nás teda:-D:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: červené zelí s rozinkami zkaramelizovane červené zelí červené zelí zkaramelizované červené zelí s rozinkama kysané zelí zkaramelizované červené zelí s s rozinkami zeli na zkaramelizovanem cukru kysané zelí na zkaramelizovaném cukru kuře na zelím kuře na zelí rýže kysané zelí s rozinkama kyselé zelí s rozinkami červené zelí s rozinkami recept maso s rozinkami zkaramelizovaným cukrem zelí s hrozinkami červené zkaramelizovane zelí recept zelisuzenym recept na červené zelí s hrozinkami a jablky zkaramelizované červené zelí s s jablky