Naan

Lucasinka Kuchařka:

Přílohy 2 názory

Přidat další fotografii
32
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Suroviny

500 g hladké mouky
250 ml rostlinného mléka (použila jsem ovesné)
2 lžíce oleje
4 lžičky cukru
1 lžička soli
1 lžička prášku do pečiva
Ostatní:
4 stroužky česneku
čerstvá petrželka
trocha vody
oleje
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku s cukrem, solí a práškem do pečiva a pomalu přiléváme olej s mlékem. Vypracujeme pevné a nelepivé těsto, které vrátíme do mísy, zakryjeme a necháme 15 minut odpočinout.

  2. Mezitím rozpálíme troubu na nejvyšší teplotu a pokud máme troubu s grilem, zapneme gril. Těsto rozdělíme na 8-10 dílů, každý vyválíme, přendáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby.

  3. Jakmile se naan začne nafukovat a zlátnout, otočíme jej a dopečme. Trvá to velmi krátce, takže je dobré naan v troubě sledovat přes dvířka.

  4. Na potření utřeme česnek, smícháme s nasekanou petrželkou, trochou vody a oleje (konzistence by měla být spíš jako tekutější pasta). Jakmile naan vyndáme z trouby, okamžitě jej potřeme připravenou česnekovo-petrželovou směsí a necháme na mřížce vychladnout.

Poznámka

http://www.lucasinka.cz

Dva recepty na Naan jsem tu sice našla, ale u obou bylo použito droždí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Naan

  • Lucasinka Lucasinka(neregistrovaná)

    Tonda: vim, vim, ale u nas koriandr nikomu nechutna, tak pouzivam petrzelku :D

    Odpovědět

  • Tonda Tonda(neregistrovaná)

    Poznámka: V originálním chlebu naan není petrželka, ale koriandr. Petržel je česká náhražka, s koriandrem chutná ještě lépe.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo