Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ras Malai

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Martina_H

Náročný

Suroviny

Porce: 10 - 12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 161 kJ /
2 907 kcal
Bílkoviny60,53 g
Tuky71,95 g
Vláknina1,85 g
Cholesterol 245 mg
Sodík 866 mg
Sůl1,75 g
Sacharidy503,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme rasgullas. Dáme vařit plnotučné mléko, mícháme. Jakmile začne vřít, pomalu (asi na třikrát) přidáváme citronovou šťávu a přitom pomalu mícháme. Když se mléko začne oddělovat od vody, necháme ještě asi 5 minut povařit, stále mícháme. Krok 2: Obsah hrnce vlijeme do síta, ve kterém máme připravenou dostatečně velkou látku. Poté ještě zalijeme trochou studené vody a necháme odkapat. Krok 3: Pustíme se do přípravy sirupu: dáme vařit 1,25 l vody s 350 g cukru. Než začne sirup vřít, vrátíme se k rasgullas. Přes látku vymačkáme co nejvíce vody a vypracujeme hladké těsto. Krok 4: Z těsta uděláme přibližně 10 stejných kuliček (rasgullas). Kuličky pak vložíme do vroucího sirupu a povaříme pod pokličkou 10-15 minut. Krok 5: Rasgullas by se měly zvětšit až na dvojnásobek původní velikosti. Přendáme je do misky i se sirupem a necháme vychladnout. Krok 6: Když máme vychlazené rasgullas, jemně z každé vymáčkneme sirup a odložíme je na talířek. Na hlubší pánvi dáme vařit 0,75 l mléka a mícháme. Krok 7: Mléko vaříme tak dlouho, dokud neubude přibližně jedna třetina objemu. Pak přidáme zbývající suroviny: cukr, kardamom a již připravené rasgullas. Krok 8: Společně povaříme 3 minuty. Přendáme na misku, posypeme sekanými mandlemi a pistáciemi. Podáváme vychlazené.

Zveřejněno 22. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ras Malai

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gp36

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ras Malai

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gp36

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Midla: Nejlepe to vyzkouset ;-) Priste pridam k ostatnim kulickam jednu tvarohovou ;-)

Jak je někde kardamom, tak mám cuky to zkusit. Ten já miluju. Nešly by ty "guličky" udělat rovnou z tvarohu?

Moc zajímavý recept a také srozumitelně napsaný. Za tip :yes:4

Martina_H ahááááá!!;-)

Jani, proc ne :-) U nas doma je na momentalne na Brnensku ;-) a jednou za cas taky v Pakistanu, kde mame rodinu z manzelovy strany :-)

Martino, prozradíš nám, kde je "u vás doma?";-)

děkuji za přivítání :-) čte se to "rasmalaj", v restauracích se podává jako dezert po hlavním jídle, u nás doma kdykoliv je chuť :) Je to slaďoučké docela dost... jako většina pakistánských dezertů nebo cukroví. Rasgulky jsou jemňoučké a samy o sobě nejsou až tak sladké, to je spíš mléko, ve kterém se na závěr vaří. Jak dlouho trvá redukce mléka - odhaduji 10-15 minut varu

Světlano, dívala jsem se a je to druhý recept od Martinky. Jestli jsem nějak opoměla, taky tě vítám mezi námi a opravdu je fajn, že nám tady přibydou i jiná, exotická jídla:-)

...jé, Martinko a nikdo tě tady nepřivítal?????...já tě tady vítám a budu moc a moc ráda, když budeš přidávat tyto originální a nezvyklé recepty...a bylo by určitě moc fajn, kdybys o nich něco napsala...a vlastně i o sobě..:-)

...ty brďo, to vypadá zajímavě...prosím tě Martino, jak dlouho asi trvá, než se zredukuje o třetinu to mléko????...a podává se to v "domovině" jako co?...jako dezert, jako sladké jídlo, nebo je to nějaký kultovní pokrm?...moc bych přivítala nějaké bližší informace...:-)...absolutně netuším jak to může chutnat, kromě toho že to je sladké...ale určitě dávákm za fotky a za originální recept bodík...;-)

to bude asi take strasne sladke ako gulab jamun,ze?

To je velice zajímavý recept, zajímalo by mě jestli se to čte tak jak je to napsáno \"Ras Malai\" jakou to má výslovnost... možná budu mít někdy odvahu vyzkoušet:-)

anebo taky indická...

pakistánská kuchyně :) odtud ty názvy

No, spousta ingrediencí, které vůbec neznám např. "rasgullas":-O, taky "Ras Malai" je pro mne španělská vesnice:-D:-)) a taky si neumím představit, jak bych to křehoučce vypadající "rasgullas" měla vymačkávat:-O. Každopádně věřím, že pro mnohé to bude hodně zajímavý recept a určitě ho tady nemáme. Taky za dobře popsaný postup dávám plus;-):yes:

Tématické fráze:
gulab jamun recept, gulab jamun, malai, ras malai, gulab jamun, recept, malai recept, recepty gulab jamun, recept malai, indické malai, gulab jamun-recept, ras malai recept, rasmalaj, ras.com loc:cz, řasy recepty, recepty z ras, řasy recept, recepty pakistan, indická kuchyně malái, rasmalai recept, ras malai recept

Suroviny:
mléko plnotučné, šťáva citronová, cukr, voda, voda, mléko plnotučné, cukr, mandle sekané, ořechy pistácie, kardamom mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu