Marocká kuchyně - směs koření RAS AL HANOUT

Ostatní Doba přípravy: 15 min 4 názory

Ostatní Doba přípravy: 15 min 4 názory

Suroviny 1 krabička

1/2 lžičky mletého hřebíčku
1/2 lžičky mletého Cayenského pepře
2 lžičky mletého nového koření
2 lžičky mletého římského kmínu
2 lžičky mletého zázvoru
2 lžičky mleté kurkumy
2 lžičky mletého černého pepře
2 lžičky mletého kardamomu
3 lžičky mleté skořice
3 lžičky mletého koriandru
6 lžiček mletého muškátového oříšku nebo 2 čerstvě nastrouhané nebo namleté oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Odměřte odměrkami na koření. Smíchejte a skladujte v uzavřené nádobě označené názvem směsi.

Poznámka od kuchařky

Brzy přibydou recepty, kde se tato směs používá.

Komentáře k receptu Marocká kuchyně - směs koření RAS AL HANOUT

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Uloženo,já používám rád koření:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • arrefeena arrefeena(autorka receptu)

    hosta: do omáček, např. k plněným paprikám anebo do karbanátků apod.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Tak odměrkami nebo lžičkami? Jsem sice stará a zkušená, ale taky nevím, na co se dá použít. A jestli dovolíš, dám do nádoby označené názvem "SMĚSI":-D

    Odpovědět

  • Rúzička Rúzička(neregistrovaná)

    Pesím, do čeho se tato směs koření používá? Jsem mladá a nezkušená. Děkuji za vysvětlení. Růža

    Odpovědět

Tématické fráze: marocká kuchyně recepty ras al hanout marocká kuchyně rasa koreni ras el hanout recept ras al hanut ras el hanout koření rása ras el hanout recepty marockekoreni marocka omáčka smes ras marocka korenici smes rasal hanut koreni ras al hanut směs koření ras el hanud recepty na smes koreni ras al hanood rás al-hanut recept ras el hanout