Marocká kuchyně - směs koření RAS AL HANOUT

arrefeena Kuchařka: arrefeena

Doba přípravy: 15 min 1 krabička Ostatní 4 názory

Suroviny

1/2 lžičky mletého hřebíčku
1/2 lžičky mletého Cayenského pepře
2 lžičky mletého nového koření
2 lžičky mletého římského kmínu
2 lžičky mletého zázvoru
2 lžičky mleté kurkumy
2 lžičky mletého černého pepře
2 lžičky mletého kardamomu
3 lžičky mleté skořice
3 lžičky mletého koriandru
6 lžiček mletého muškátového oříšku nebo 2 čerstvě nastrouhané nebo namleté oříšky
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Odměřte odměrkami na koření. Smíchejte a skladujte v uzavřené nádobě označené názvem směsi.

Poznámka

Brzy přibydou recepty, kde se tato směs používá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marocká kuchyně - směs koření RAS AL HANOUT

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Uloženo,já používám rád koření:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • arrefeena arrefeena(autorka receptu)

    hosta: do omáček, např. k plněným paprikám anebo do karbanátků apod.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Tak odměrkami nebo lžičkami? Jsem sice stará a zkušená, ale taky nevím, na co se dá použít. A jestli dovolíš, dám do nádoby označené názvem "SMĚSI":-D

    Odpovědět

  • Rúzička Rúzička(neregistrovaná)

    Pesím, do čeho se tato směs koření používá? Jsem mladá a nezkušená. Děkuji za vysvětlení. Růža

    Odpovědět

Tématické fráze: marocká kuchyně recepty ras al hanout marocká kuchyně rasa koreni ras el hanout recept ras al hanut ras el hanout koření rása ras el hanout recepty marockekoreni marocka omáčka smes ras marocka korenici smes rasal hanut koreni ras al hanut směs koření ras el hanud recepty na smes koreni ras al hanood rás al-hanut recept ras el hanout