Pikantní červená čočka

Martina_H Kuchařka: Martina_H

Luštěniny 8 názorů

Suroviny

250 g červené čočky
1 menší zelená chilli paprička
1 větší cibule
3 rajčata
2 stroužky česneku
1/2 lžičky mletého zázvoru (může být i čerstvý)
1 lžička kari
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky koriandru
1 lžička pepře
sůl dle chuti
olej
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čočku naložíme na půl dne do vody.

  2. Poté vaříme do měkka, aniž bychom přidávali koření.

  3. Mezitím osmažíme na oleji cibulku, přidáme na kousky nakrájená rajčata, utřený česnek, chilli papričku a veškeré koření.

  4. Osmažíme (pokud se připaluje, můžeme přidat malinko vody) a nakonec do vzniklé pasty přidáme uvařenou čočku.

  5. Povaříme asi 5 minut.

Poznámka

Je-li čočka příliš ostrá, můžeme zjemnit jogurtem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pikantní červená čočka

  • Marti Marti(neregistrovaný)

    červená čočka, pokud není loupaná, tak určitě namáčet. ta loupaná je hotová opravdu rychle.:yes:

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    Namacet cervenou cocku? Proc? I bez namaceni je uvarena behem 5-10 minut a protoze nema slupku, tak se behem chvilky rozpadne (nedrzi tvar) a ani nenadyma...Ale jinak dobry receptik a zkusim...cervenou cocku totiz zboznuju

    Odpovědět

  • Radka Radka(neregistrovaná)

    Ještě jsem zapomněla dodat, že je samozřejmě třeba vodu, ve které jsme čočku máčeli, slít (jsou v ní totiž rozpuštěné ty lektiny) a zalít ji vodou novou.

    Odpovědět

  • Radka Radka(neregistrovaná)

    Čocka se namáčí z několika důvodů, jednak se rychleji uvaří, to však není to nejzásadnější, mnohem důležitější je, že se tím zbavíme lektinů, které způsobují např. nedostatečné využívání vitamínů, aminokyselin atd., po namočení je čočka také lépe stravitelná ;-)

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • Martina_H Martina_H(autorka receptu)

    namáčení asi ze zvyku ;-), jak říkáte, jde to i bez něj

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    Pokud je cocka loupana, take bych nenamacela, ale jinak si bodik za recept urcite zaslouzis, Marti. Cervenou cocku jsem si v posledni dobe zamilovala a pridavam ji skoro do vseho :-K:-D

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes: červenou čočku mám ráda,ale proč ji namáčet?je brzy měkká..

    Odpovědět

Tématické fráze: čočka červená recepty červená čočka recepty červená čočka cervena cocka recept červená čočka loupaná recepty recepty z červené čočky recept na červenou čočku recept červená čočka pikantni cocka čočka červená recepty červená čočka recepty na cervenou cocku recept z červene čočky čočka recept jak uvařit červenou čočku loupaná čočka červená recepty proc se cocka namaci červená čočka loupaná recept červená čočka loupaná cervenacocka

Zapomněl/a jsem heslo