Tiramisu od Itala

petulka.pd Kuchař: petulka.pd

4 porce Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Nepečené a mražené 35 názorů

Suroviny

500 g Mascarpone
5 lžic cukru krupice
5 vajec
2x malý panák Amaretta
šálek silné kávy černé
1 pytlík cukrářských piškotů
kakao na posypání
Recept si zatím oblíbilo 37 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme sníh.
    Do žloutků přidáme Mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh.

  2. Piškoty namáčíme do kávy smíchané s Amarettem, jen rychle, aby se nerozmáčely. Skládáme do formy – piškoty, krém, piškoty, poslední vrstvu krému posypeme kakaem.
    Necháme min. 2 h zatuhnout v lednici (nejlépe přes noc!)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 977 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tiramisu od Itala

  • hudaska1 hudaska1

    Dělám dlouho úplně stejně.;-) Před lety mě tímto dezertem uchvátila moje švagrová a od té doby také dělám :yes:

    Odpovědět

  • Eva B. Eva B.(neregistrovaný)

    Mám vyzkoušeno již několikrát a je takhle nejlepší!!! :-);-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Právě jsem ho strčila do lednice:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Lenulipet Lenulipet

    Tento recept mám vyzkoušený,:yes: , ale ještě lepší je vynechat bílky . Alespoň nám to tak více chutná. Krém je sice méně nadýchaný, ale lépe tuhne a má krémovější chuť:-p

    Odpovědět

  • táta táta(neregistrovaná)

    no dobrý!zapamatovat si jak chutná,budeš muset referovat.;-)++++++++A zlatý vejce na dietu se můžou vylíhnout a vypadnout--co ty na to++++++:-D

    Odpovědět

  • lukys lukys(neregistrovaný)

    mnam,tak ja zensky taky dneska vyzkousim,ingredience uz mam... Tak hura do prace.... A to amarreto-to je vune... mnam :-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Přesně takhle dělám tiramisu já, ale dávám do lednice přes noc uležet, 2 hodiny je opravdu málo:yes:

    Odpovědět

  • Markét Markét(neregistrovaný)

    Jen malá poznámečka, místo kakaa Granko je mnohem lepší použít holandské kakao, má tmavší barvu a nemá ty hrudky. Sypu jej né lžící, ale přes sítko.

    Odpovědět

  • Ivana64 Ivana64

    zkusila jsem, chuťově moc dobré. Dvě hodiny na uležení je ale proklatě málo. Chce to opravdu přes noc nebo aspoň 6 hodin. To uvidím příště, dcera řekla, že to zaslouží další pokus.

    Odpovědět

  • Veroly Veroly

    Tiramisu hlavně dobře vypadá, když chce člověk něco extra jako dezert. Ještě je super dát to každýmu do vysoké sleničky. Já teda z mascarpone ještě nezkoušela, příjde mi to zbytečně tučný, ale to je na chuti každýho. Mě stačila obyčejná zakysaná smetana, lučina, piškoty, cukr, rum, káva, čokoládové holbiny a jahody. Je to rychlý a chutný.

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

    Tiramisu je najlepší dezert na svete.Samozrejme takéto s mascarpone,nie z tvarohu alebo nátierky:-S Mňam:-p:-p:-))

    Odpovědět

  • sebena sebena

    Dělám úplně stejně, mňam mňam nejlepší tiramisu jaké znám;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Takhle přesně znám tiramisu i já jako "originál". Dělala jsem ho jednou a byla to veliká dobrota:-p:-p, ale už nedělám ho kvůli syrovým vajíčkům (syn měl před pár lety salmonelózu:-(:-( ). Ale za recept dávám určitě + :yes::yes:

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    petulko:-Ktedy tiramisu od Itala, to by si jistě:-p nejedna z nás dala;-)a tak já uložila a 6.tého bodíka poslala:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Taky vidím fotky, asi byly před tím jiné?:-O

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: tiramisu podle itala tiramisu podle itala v kuchyni tiramisu od itala tiramisu originál recept ital v kuchyni tiramisu teramisa recept tiramisu original originál tiramisu recept mascarpone tiramisu recept podle itala original tiramisu tiramisu s italem v kuchyni tiramisu ital v kuchyni varime s italem tiramisu tiramisu ital tiramisu recept original s italem v kuchyni tiramisu tiramisu z mascarpone podle itala ital v kuchyni recepty tiramisu recept mascarpone od itala tiramisu recept od itala

Zapomněl/a jsem heslo