Staročeský talíř
Směs pečeného a uzeného masa na talíři potěší každého milovníka dobrého jídla. Tento výběr mas se skvěle hodí na slavnostní stůl nebo jen tak k posezení s přáteli.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 863 kJ / 1 162 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,20 g |
Tuky | 58,40 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 452 mg |
Sodík | 3,64 g |
Sůl | 8,40 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové plecko okořeníme a posypeme pokrájeným česnekem. Dáme do pekáče a trochu podlijeme vodou.
Krok 2: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C. Po zapečení přidáme i uzené maso, pomalu dopečeme doměkka.
Krok 3: Pečené maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou, zalijeme trochou vody.
Krok 4: Podáváme s opečenou klobásou, červeným zelím a knedlíkem, nejlépe bramborovým.
Zveřejněno 12. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeský talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r96w
Moje poznámka
Staročeský talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r96w
Nejnovější recepty
Jahodový jogurt
Přidáno před 9 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 16 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 22 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno 13. 6. 2025 06:00
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno 12. 6. 2025 21:11
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno 12. 6. 2025 21:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová polévka
Radka61 před 2 hodinami
Jednoduchý (ovocný) broskvový koláč s medem
La Bete před 3 hodinami
Jahodové smoothie
Valis před 10 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Vlasti80 před 11 hodinami
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Moanka před 11 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Papucel před 12 hodinami
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 13 hodinami
Ražniči v pomalém hrnci
radekfiala před 13 hodinami
Borůvkový táč
Eviip před 13 hodinami
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 16 hodinami
Tématické fráze:
selský talíř,
staročeské recepty,
vepřové maso recepty,
selský talíř recept,
selsky talir recepty,
hlíněné talíře,
recerpty,
vepřové maso,
staročeské recepty sekaná,
vepřový talíř,
recept na selský talíř,
staročeský talíř jaké maso?,
masový talíř,
recept selsky talir,
recepty selský talíř,
vepřové,
talíř s masem,
veprovy talíře,
hliněné pekáče,
vepřová plec recepty
Suroviny:
plec vepřová,
krkovice uzená,
klobása,
mouka hladká,
česnek,
kmín celý,
sůl
Komentáře (7)