Uzené maso jako lahůdka

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 1 hodinka 4 porce Vepřové maso 25 názorů

Suroviny

kus uzeného masa (byla krkovice)
1 cibule
6 neloupaných stroužků česneku
trošku octa
trošku cukru
250 ml světlého piva
10 ks hřebíčků
lžička solamylu (nemusí být)
voda
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso opláchneme, napícháme do něho hřebíčky, položíme do pekáčku a navrch posypeme cukrem.

  2. Pak nahrubo nakrájíme cibuli a spolu s neoloupaným česnekem obsypeme maso a zalijeme pivem, jen okolo, ne na maso.

  3. Dáme péct do vyhřáté trouby tak na 160 st., pečeme pomalu a po 40 minutách přelijeme celé maso výpekem, v trošce vody rozmícháme solamyl a nalijeme pod maso do šťávy a cvrnkneme do ní ocet na dochucení, šťáva nám vytvoří takové dobré "skoroželé". Kdo ho nechce, solamyl vynechá. Pak ještě 20 minut dopékáme, vyndáme hřebíčky a krájíme na plátky. Nesolíme!!

Poznámka

Někde jsem kdysi četla, že uzené s hřebíčkem je moc dobré, tak jsem to vyzkoušela a ostatní jsem dělala podle sebe.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 63 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzené maso jako lahůdka

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Eja57: Ejo, díky za novou verzi, to je fajn :yes:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Díky za vytažení receptu, pěkné, ta finta se solamylem se mi moc líbí. :yes:
    Dělám občas podobně ( bez toho solamylu), za mne uzený maxiocásek z dobrého zdroje. Hooodně pomalu, 150 st. Pivem lze vše pokazit, dle mých zkušeností rozhodně NE Plzeň ( ta nevím moc proč ale vyzkoušeno), vždycky aspoň trochu kvalitní desítku a třeba i ještě trochu naředit. Dle mne platí totéž co u vína - co bych nepila to nedám do jídla.
    Pokud má někdo s pivem zásadní problém, tak čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva a trochu vývaru.....

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Eviip: Evi, jsem moc ráda, že chutnalo :yes:

    Odpovědět

  • Eviip Eviip

    Vyzkoušeno.. uzené masíčko bylo výborné!!! Děkuji za recept a ráda doporučuji:yes:;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Ivana Ch: Ivanko promiň, já se k tobě dostala až teď, dělám si pořádek v mailech, kterých je velmi mnoho :-O) Určitě to vyzkoušej, nic tím tmavým pivem nepokazíš, jen šťáva bude trošku tmavší a to vůbec nevadí, hlavně nedávej pivo silné, ale jen to nejlehčí ;-):yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Bibinka: Jani recept je tady už skoro 100let,a,já ho teprve objevila, chci se zeptat, nemohla bych místo světlého piva použít černé, světlé nám v jídle nechutná.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    sucaska:Sukasko, já jsem použila světlou desítku, jinak vícestupňová jsou nahořklá;-)

    Odpovědět

  • sucaska sucaska(neregistrovaná)

    ahoj =) chtěla jsem se zeptat, jestli je jedno jaké se tam dá pivo. Zkoušela jsem to, maso bylo výborné ale ta omáčka mi moc nejela :-( nevím, co jsem udělala špatně :-(

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Radulinka6: Radulinko, to jsi mi udělala radost, že chutnalo...díky, že jsi vyzkoušela:yes:

    Odpovědět

  • Radulinka6 Radulinka6

    Bibinko,dnes jsem spáchala tuto mňamku,a musím dát za pravdu, že nemá chybu.Můj muž byl nadmíru spokojen.Jako přílohu jsem zvolila bramborové knedle.Všem doporučuji.:yes::-p

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Burynko,nech ten výpek trošku přichytit.Odklop pokličku a nech péci,až se vydusí voda .Musíš hlídat!!Pak ,až cibule s cukrem zkaramelizuje,podleješ trochou vody a seškrábej pěkně stěny.Nech povařit se solamylem.Bibinka se na mne nebude snad zlobit,že jí tu fušuju.:-8:-)

    Odpovědět

  • buryna buryna

    Tak dneska jsem dělala a bylo výborné. Akorát se mi nějak nezadařila taková pěkná omáčička :-( byla moc světlá. ale dávám bodík.:yes::-p

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Já uzené kdekoliv a kdykoliv a s hřebíčkem je fakt dobré..:-p:-p:yes: Fotka moc pěkná.:yes:

    Odpovědět

  • buryna buryna

    Dneska chci vyzkoušet, tak dám pak vědět, jak se povedlo ;-) proč mají být stroužky česneku neloupané? To tam pak nevadí ta slupka? Možná se ptám hloupě, ale neznám to :-)

    Odpovědět

  • janek53 janek53

1 2

Tématické fráze: uzeni masa a lak na maso lák na uzené maso lak na maso lak na uzene nejlepší rybí lak na uzení lak na uzení masa lák na uzení lak na maso na uzení obalované uzené příprava uzeného masa uzené maso recepty příprava laku na maso priprava laku na uzeni obalované uzené maso uzené maso recept lák na uzené recept uzené maso napichani masa na uzeni uzené maso příprava priprava masa na uzeni

Zapomněl/a jsem heslo