Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční tvarohová štola

Rádi byste během svátků upekli něco sladkého, ale na vánočku si netroufáte? Skvělou alternativou je třeba štola. Ta pravá vánoční vyžaduje asi 3 týdny na odležení, aby se rozvinula chuť i vůně. Upečte si s námi rychlejší tvarohovou štolu bez kynutí.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

11. 10. 2010 14:37

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota23 037 kJ / 5 506 kcal
Bílkoviny120,36 g
Tuky268,13 g
Vláknina34,30 g
Cholesterol867 mg
Sodík683 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy635,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Saloho

12. 12. 2020 18:04

Zítra udělám znovu ,děkuji :-K

Eja57

12. 12. 2020 17:56

Saloho: máš ji ještě teplou? pomatlej máslem s trochou rumu, obal v moučkovém cukru a utáhni do alobalu tak na týden, do chladu...třeba bude nakonec dobrá:-*

Eja57

12. 12. 2020 17:52

Saloho: ;-( vše do bodu 1. propracovat...jsou dobré reference v komentářích....jdu opravit ten postup

Saloho

12. 12. 2020 17:38

Moje první štola a hned jsem to posrala - v postupu receptu nejsou napsané vejce a cukr ? Bohužel jsem si toho všimla až po upeceni ;-( Můžete mi někdo prosím poradit na přesný postup ? Děkuji

Janja

13. 1. 2020 15:38

Jaromira18: Ano, syrové těsto není moc tuhé, vánočku bych z toho asi neupletla:-(. Ale máš pravdu, ta kysaná smetana tam dělá své<3. Dnes ji peču znova, jdu zítra hlídat vnučku. Bude sice bez rozinek a mandlí nebo ořechů, protože děti to nechtějí. Jejich rodiče ano, ale dvě nepovezu;-( Ovšem ten nápad s rozmixovanou směsí určitě vyzkouším! Dobrá finta na ty malé "dloubaly";-)

Jaromira18

24. 12. 2019 08:28

Veronika.Hrozna: Dávám do mixeru 200g nasekaných ořechů, 100g rozinek, 5 velkých lžic rumu, 1 skořicový cukr a rozmixuji to. Potřu 2/3 a přeložím, hodně to stisknu a přeložím zpět. Musíš jí vyválet na plechu s pečícím papírem, těsto není moc tuhé, nebo jak to dělám se závinem, dát si pod půlku vyváleného těsta pečící papír a překládat jí tak, aby ti zůstala na pečícím papíru. Pak jí přeneseš i s papírem na plech. Tenhle recept se mi líbí, že je tam zakysaná smetana. Musíš použít pouze, která má nejvíce % a je hustá, tvaroh z pozlátka a budeš jí mít jak já. Moc se těším až jí rozkrojím a dám dcerám. Přeji hezké svátky plné pohody.:-K:-K:-K:-K:-K

Veronika.Hrozna

24. 12. 2019 02:03

casino: Mno, jeste vy jste tady chybel:yes: Nestaci ten silenec s temi salaty:-? Ta vanocka se mi taky nepovedla. :-D

casino

23. 12. 2019 22:41

Veronika.Hrozna: "... a pořád, je to betonový ! "
Ale štola bejvá "betonová"...:-)
No, esi si to nepletete s vánočkou, že ;-)

magdalenka

23. 12. 2019 22:31

Veronika.Hrozna: táto je naozaj dobrá, nemôžeš mať z toho betón...daj tomu klasický štólový tvar, nahádž do cesta aj sušené ovocie (ak máte radi), nielen hrozienka, sekané orechy alebo kúsky čokolády, alebo po dlžke marcipánový šulec...

Veronika.Hrozna

23. 12. 2019 22:06

Jaromira18: Opravdu je dobrá ???? Už jsem pekla tři nebo čtyři a pořád, je to betonový ! Uff podívej se , jak jsem dopadla naposled.:-// Já tuhle zkusím i s těmi ořechy, kolik gramů ořechů umlít a co do nich , mléko, kůru, vanilku a rozinky? Viděla jsem , že si skládala na třetinky, viděla jsem dobře?

www.toprecepty.cz/recept/62290-vanocni-kynuta-tvarohova-stola/ koukni jak jsem dopadla já!

Janja

23. 12. 2019 21:47

Nepeču už jiné štoly i vánočky než z tvarohu. Vždycky si přečtu komentáře (proto mám ráda recepty na Topreceptech). A musím souhlasit s těmi, kteří tenhle předpis chválí. Štola pana Gerharda, ze všech tvarohových, které jsem zkoušela, je nejlepší :yes:!

Jaromira18

22. 12. 2019 14:19

Děkuji moc a moc za recept.:-K S těstem se nádherně pracuje, vyválela jsem ho přímo na pekáči, ale potřela jsem jí podle svého zvyku rozmixovanými ořechy s rozinkami a rumem, podle rad pekla 55 minut. Moc hezky se upekla, jen lituji, že si na ochutnání musíme počkat, mám jí v alobalu proležet. Je to určitě nejlepší recept na štolu jaký tu je.:-K:-K Díky za něj.:-K

Hanka

31. 12. 2017 18:59

Lidicky to je vam takova dobrota .Pekla jsem ji 55 minut na 150C ale nic lepšího jsem nejedla. <3

Petra9O

16. 12. 2017 14:15

Děkuji za recept. Štola se moc povedla. Je výborná. Nemusí se skladovat, dá se jíst hned po upečení. Určitě nedělám naposledy.:-8:-K

elunda

15. 12. 2017 15:22

Konečně recept na tvarohovou štolu ve které je sůl! Ta tam prostě patří, stejně jako do tvarohové vánočky. O kynutém těstě ani nemluvě. Bez soli je to nedobré!:yes:<3

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tvarohova štola tvarohová štola kluci v akci nejlepší tvarohová štola štola tvarohová tvarohová štola se zakysanou smetanou štola štola recept tvarohová štola recept štola z tvarohu tvarohová štola videorecept kluci v akci tvarohová štola nejlepší štola bezlepková tvarohová štola recepty tvarohová štola recept na tvarohovou štolu dobrá tvarohová štola tvarohová štola s marcipánem recept na štolu recept tvarohová štola vláčná tvarohová štola

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, tuk, cukr, rozinky, cukr vanilkový, prášek do pečiva, smetana zakysaná, mandle, tvaroh, kůra citronová, sůl, máslo, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Vánoční tvarohová štola

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOPl