Cizrnový talíř

sardinka Kuchařka: sardinka

Luštěniny 2 názory

Suroviny

250 g cizrny (suché)
1 veliká cibule nebo 2 menší
3 stroužky česneku
2 menší brambory
hrst nahrubo rozdrcených vlašských ořechů
1 kulička nového koření
lžička hořčičného semínka
1/4 kostky masoxu
olej
podravka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a necháme přes noc.

  2. Druhý den vodu slejeme (nemusíme všechnu) a dolijeme čistou vodou. Dáme na plotnu vařit, přidáme 1 stroužek česneku, kuličku nového koření, asi lžičku podravky a uzavřeme. V tlakáči necháme vařit cca 30 minut.

  3. Mezitím si v pánvi na olivovém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme celý jeden stroužek česneku a hořčičné semínko a smažíme dohněda.

  4. Oloupeme si brambory, nakrájíme na drobné kostičky.

  5. Po otevření tlakového hrnce přidáme k cizrně brambory a masox a ještě vaříme, aby brambory změkly.

  6. Poté přidáme osmaženou cibulku, ponoříme do hrnce ponorný mixér a rozmixujeme tak, aby zůstaly některé kousky cizrny a brambory celé (kdo nemá rád, může mixovat úplě na kaši).

  7. Nakonec do cizrny rozmačkáme poslední stroužek česneku, dáme ořechy, dochutíme solí, pepřem, popř. podravkou.

Poznámka

Podáváme s chlebem. Nebo jako obyčej s párkem/volským okem.

Na talíři můžeme posypat špetkou skořice a ozdobit vlašským ořechem, já to nedělám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cizrnový talíř

Tématické fráze: cizrna recepty recepty z cizrny cizrnový guláš cizrna v tlakáči cizrna s bramborem lušteniny faul fava luštěniny kaše z brambor a cizrny vareni cizrny v tlakaci fava z cizrny cizrna s brambory fava - kaše kaše z cizrny s volským okem kaše z cizrny s volským okem cizrna s brambory a vlašskými ořechy cizrnový kase recept fava z cizrny cizrnový guláš s rýží cizrna kaše tlakový hrnec cizrna

Zapomněl/a jsem heslo