

Moravský talíř
Suroviny 4-6 porcí
- 3/4 kg vepřové kýty ze selátka
- 3/4 kg uzené krkovice
- koření Vepřová pečeně (Vitana)
- olej
- cibule
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Maso z vepřové kýty převážeme nití tak, aby nám vznikl úhledný váleček.
V trošce oleje (asi 2 polévkové lžíce) rozmícháme polovinu sáčku koření „Vepřová pečeně“ a velmi důkladně potřeme vepřové maso. Necháme cca 2 hodiny odležet v chladu.
Následně maso velmi zprudka opečeme ze všech stran na pánvi a přendáme po zatažení masa do hrnce.
Na zbytku oleje s kořením po opečení masa ještě orestujeme jednu celou na hrubo nakrájenou cibuli a tu poté přidáme k masu do hrnce. Lehce podlijeme vodou a to tak do poloviny masa a dusíme, dokud není měkké (u masa ze selátka stačí cca 45 minut).
Maso poté vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na silnější plátky.
Společně s dušením si v druhém hrnci uvaříme špalek uzené krkovice a to cca stejnou dobu.
Uzené maso po uvaření taktéž nakrájíme na silnější plátky.
Takto připravené kombinované maso podáváme od každého po jednom plátku se sterilovaným červeným zelím a houskovým knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Žádné velké vaření ale, už jsem z toho cukroví tady bláznil, tak posílám dnešní oběd tedy pro změnu trochu masa :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Moravský talíř
-
Colombo, není nad pořádný kus flákoty
taky už mi z cukroví hrabalo
ukládám a mezi svátky ráda udělám, červené zelí jsme neměli - ani nepamatuji
-
Boooze
fakt krása
-
Nádhera,Colombo
vepřové maso s kořením "vepřová pečeně"skvělé,taky používám
Uzené nesmíme kvůli dně
ale na Nový rok si tento recept(pochopitelně bez uzeného) uděláme.
+
-
Pekne kusky
-
Super
-
Nádhera