Postup přípravy
Zveřejněno 30. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Narozeninový dort pro Vikiho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WqGo
Moje poznámka
Narozeninový dort pro Vikiho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WqGo
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 16 minutami
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 19 minutami
Sýrové tyčinky
parikova.nikca před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
MillanM před 1 hodinou
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 3 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
chameleon před 3 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 13 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 15 hodinami
Tématické fráze:
dort z ručníku postup,
narozeninový dort recept,
narozeninové dorty recepty,
jak udělat dort z ručníku,
recept na narozeninový dort,
dorty z ručníků foto,
narozeninový dort,
narozeninové dorty pro muže z ručníků,
dorty z ručníků postup,
recepty na narozeninove dorty,
světlý dort recept,
narozeninový dort recepty,
dort,
postup dortu z ručníků,
ručníkový dort postup,
světlý dort,
narozeninové dorty foto,
narozeninové dorty,
postup na ručníkový dort,
postup na narozeninový dort
Suroviny:
korpus tmavý,
korpus světlý,
šlehačka,
čokoláda,
zdobení
Komentáře (4)
recept na tmavý korpus:
4 bílky - vyšlehat
80g cukru
4 žloutky
120g mouky
(kakao)
zbytek postupně vmíchat do ušlehaných bílků.
recept na světlý korpus:
2 bílky - vyšlehat
40 g cukru
2 žloutky
60 g mouky
postup stejný
obě části upečeme v dortové části (každý zvlášť samozřejmě
Po upečení a vychladnutí tmavý korpus rozřízneme na dvě části, světlý necháme tak.
Krém:
2 - 3 rostlinné šlehačky Rama Creamfin
1 ztužovač šlehačky
trochu cukru
ušleháme šlehačku se ztužovačem, přidáme cukr
promažeme části dortu i dokola.
poté kraje dortu posypeme strouhanou čokoládou.
vršek dortu jsem ozdobila bílou čokoládovou polevou (koupila jsem hotovou myslím od dr. oetkera) a posypala jsem to srdíčkama od dr. oetkera. plus ty fotky z jedlého papíru jsem si nechala udělat a pokládají se na neztuhlou čokoládu a po zatuhnutí se potáhnou spec. gelem.
Stačí takto?