Kadlíkova krkovička s erteplama

Kadlik Kuchař: Kadlik

Doba přípravy: hodina 2 porce Vepřové maso 54 názorů

Suroviny

2 plátky krkovice (silné, váha těch dvou kousků 0,7 kg)
česnek
sůl
pepř
tymián
čilli
olej
hladká mouka
sádlo
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici jsem potřel třeným česnekem, okořenil, a dal na den odležet do mísy s olejem. V den přípravy jsem krkovici jenom nechal okapat od oleje a vyválel v mouce.

  2. Pak jsem hodil na pánev a zprudka osmažil, až se z mouky udělala krusta. Musel jsem každý kousek zvlášť, oba se na pánev nevlezly.

  3. Osmažené maso jsem přendal na plech a přelil olejem s kořením v kterém se marinovalo.

  4. Tady odbočím, přidal jsem i dvě kuřecí stehna z velkých brojlerů, (pro dceru), která jsem okořenil paprikou a pepřem. Tohle jsem strčil do trouby zapéct.

  5. Zatímco se maso peklo, dal jsem vařit brambory a vytáhl z mražáku pořádnou hrst medvědího česneku. Ten jsem ještě zmrzlý pokrájel na nudličky a vmíchal do uvařených brambor.

  6. Než se maso upeklo, ještě jsem stačil zadělat na kynuté buchty s tvarohem, povidlama a slazenými malinami, které se pekly během večeře.

  7. Jako byla to bašta, jenom doufám, že tyhle stránky nečte moje doktorka..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 400 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kadlíkova krkovička s erteplama

  • muriel muriel(neregistrovaný)

    člověk si odskočí z politických článků k inspiraci, co by dobrého uvařil, a narazí na další Kristýnu Kočí, viď luckymoon?
    Nejste náhodou sestřenice?

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Dnes je k obědu:-p:yes: i s těmi bramborami s med.česnekem, jen ty buchty jsem vynechala

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    jasmina:;-):yes:hezky řečeno:-)

    Odpovědět

  • jasmina jasmina

    Včera naloženo,dneska oběd dobrý rychlý:yes:jasně že nic luxus.A že nejsou tvoje recepty nic moc?Jsou veselé a obal prodává.Každá z nás šáhnem po kalhotkách v krásné krabičce s mašlí než hozené v sáčku

    Odpovědět

  • Lenka Lejskova Lenka Lejskova

    Přidávám bodík,ne za mistrovský recept,je jednoduchý a nijak okázalý,ALE:-!:-! bodíkem děkuji za inspiraci,za to,že se mně normálně sbíhají sliny,za to,že vím co budu vařit o víkendu rodině,za velmi povedené fotečky...a o tom to je,divím se vám,že vůbec reagujete na přiblblé komentáře melancholické básnířky s malým sebevědomím,holt bylo,je a bude,že lidská blbost je neomezená.
    Hezký den všem :-K

    Odpovědět

  • Mariata Mariata

    luckymoon::-)):-))Ty už to snad nepij ani ředěný:-))

    Odpovědět

  • senky senky

    luckymoon:Nejsem ani opuštěná divoženka :-D:-D,ani nešťastná opuštěná panička,ani kuchařka na lovu:-O;-)Proč urážíš a otíráš se o lidičky, které vůbec neznáš? Píšeš o sobě,jak jsi dobrá, ale úctě k těm "obyčejným" lidem ses asi nenaučila.:-((

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Kadlíku nevzdávej to neměli bychom se čemu zasmát, takových vtipných receptů, tu tolik nebývá. Ber vše jako kompliment,když se děvčata chytnou, kvůli nějakému muži;-):-8

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jak v blbém domě...:yes: Výborný slovní obrat. Opečený gothaj v housce je tu vysoce hodnocený...;-):-(( Budu neoblíbená, ale což... Začíná mi být jasné, proč sem již nechodí gurmáni typu Jendy1...

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    www.toprecepty.cz: nehledě na to, že tenhle recept rozhodně nepatří do kategorie těch slabších.. Kadlíku klídek, vím, jak ti je, od včerejška si taky připadám jak v blbém domě a ne na Topreceptech a kluci díky, že jste se konečně probrali;-) Už to bylo třeba.:-)

    Odpovědět

  • toprecepty.cz toprecepty.cz(administrátor)

    Každý týden je na Topreceptech přes 2 700 nových komentářů, opravdu nestíhám pročítat a kontrolovat všechny a tedy ani na vše reagovat. Pokud mě někdo na cokoli upozorní vzkazem nebo emailem, vždy věc řeším ... Nicméně doufám, že toto budu psát naposledy:
    chci ZNOVU a OPĚT napsat, že i jednoduché a "obyčejné" recepty jsou vítány. Samozřejmě, že se nevyrovnají propracovaným složitým receptům, podle kterých mohou vařit profesionálové nebo zkušenější kuchaři, ale i takový student nebo kuchař začátečník jistě hledá, čím obohatit housku nebo co se vše dá přidat do míchaných vajíček. Proto prosím neurážejte takové recepty a už vůbec ne jejich autory. Děkuji

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Kadlíku:-K, to že jsi našim srdcím (i žaludkům) milý jsme snad dokázaly, když jsme se tě tu se Srettkou odpo zastaly.
    Jen mě zaráží, že admini jsou zděšeni z komentářů u (mírně řečeno) kontroverzních receptů stepiny, ale urážlivé komentáře luckymoon u dvou Kadlíkových receptů jim nijak nevadí.A troufám si tvrdit, že to je silná káva.
    Kadlíku, nebuď smutný a dál nás bav a inspiruj:-K.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Kadlíku nebuď smutný a hlavně nic nevzdávej,vždycky se někdo najde viď Luckymonn:-(kdo bude mít takové narážky,ale asi je to zakomplexovaný člověk a nebo má momentálně problém,ale ten je jen její.;-)Eliz má pravdu;-):yes:

    Odpovědět

  • Dana Churanova Dana Churanova

    Kadlíku,voni jsou asi nějaký erupce na sluníčku a lidi "blbnou"a hádají se a nebo,že by to bylo tím povětřím?:-O;-)Hele za chvíli je 30.4.my se proletíme na košťatech a bude zase pokoj.:-D:-D:-DTak to nevzdávej a vydrž!:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Kadličku:-):-), zůstaň v klidu, tady běžně mizí komentáře, takže vyčkej a budeš mít pod receptem třeba i čisto...;-):-D
    Možná tomu, co jsem teď napsala, nerozumíš, ale určitě si to přečte někdo z těch, kdo bude vědět...
    Tvoje receptíky jsou milé a vařitelné, fandím ti. :-)

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: co vařit o víkendu krkovička recepty co vařit na víkend co vařit z krkovičky krkovička co vařit o víkendu recepty co vařit kadlíkova kuchařka co vařit z krkovice co budu vařit co vařit k obědu krkovička pro chlapy jak dlouho se peče krkovička co varit z krkovice recepty recepty z krkovice nějaký recept z krkovičky co uvařit k obědu co varit z krkovicky co vařit -plecko štavnatá krkovička pro chlapi

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít