Narozeninové pařížské muffinky

sheenaa Kuchařka: sheenaa

Doba přípravy: 20+30 min, dle náročnosti zdobení;) 10 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Muffiny 2 názory

Suroviny

2 vejce
90 g cukr krupice
80 g polohrubé mouky
3 lžíce oleje
20 g kakaa
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli (do bílků na sníh)
Pařížský krém:
2 kelímky minimálně smetany 33% ke šlehání
1 tabulka hořké čokolády
30 g kakaa
3 lžíce cukr krupice
pikantní marmeláda na promazání
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve a nejlépe den dopředu připravíme postupně krém na zdobení.
    Do kastrůlku nalijeme smetanu, vsypeme kakao, cukr, nalámeme čokoládu a za stálého míchání na střední ohřev mícháme tak dlouho, dokud se směs nespojí. Necháme vystydnout a vložíme do lednice, dokud směs nebude studená, nejlépe do druhého dne.

  2. Vajíčka vyndáme cca 30 min před pečením z lednice, aby měla pokojovou teplotu, díky tomu ušleháme krásně pevný sníh.
    Mezitím už rozpaluji troubu na 170°C.
    Rozdělíme žloutky od bílků, z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, poté přidáme cukr a šleháme další minutku, žloutky mírně metlou napěníme a opatrně vmícháme ke sněhu, pak přidáme olej, zase promícháme a nakonec si ve vedlejší míse smícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva, kakao, kypřící prášek, tuto směs opatrně vmícháme do sněhové směsi.

  3. Formu na muffiny vysteleme papírovými košíčky, plníme do polovičky kakaovou směsí a dáme péct cca 20-30 min, na střední polohu do trouby. Zda je těsto upečené, vyzkoušíme tak, že do něj zapíchneme špejli a pokud se na ni těsto nelepí, máme upečeno, aby těsto nespadlo, dříve než po těch 20 minutách troubu pokud možno neotevírejte.
    Upečené necháme vychladnout.

  4. Po vychladnutí prokrojíme, promažeme pikantní marmeládou, spojíme.
    Vyndáme z lednice smetanovou směs z kakaa, čokošky, a šleháme tak dlouho, dokud z toho nemáme krásně pevný krém.

    Do pytlíku, buď kdo má zdobící, nebo obyč, pevnějšího toho mrazícího s ustřihnutým růžkem, dáme krém a zdobíme muffinky, libovolně, jak kdo má rád.

Poznámka

Tyto jsou narozeninové, takže můžete tím krémem muffinky i promazat, já udělala den dopředu i růžičky a mašličky z marcipánu, které tomu dodají slavnostnější vzhled a pak co vás napadne, za ostatní cukrové zdobení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 162 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Narozeninové pařížské muffinky

  • sheenaa sheenaa(autorka receptu)

    Jana: Stačí zahřát, čoko se rozpustila a krásně vše promíchalo, spojilo, aby nebyly hrudky, pokud to příjde do varu, taky nevadí, ale ještě před bodem varu se vše rozpustí:yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    ta šlehajda s kakaem a čokoškou musí přejít varem nebo stačí zahřát? Díky.

    Odpovědět

Tématické fráze: narozeninové zákusky narozeninove mufiny narozeninove mafiny muffin k narozeninam pevný krém na muffiny top recepty mufinky obyc krém na zdobení muffinů pařížské mafiny krem ma muffiny mufiny k narozeninam narozeninove mufiny recept pařížský krém na muffiny krém na mufinky top recepty k narozeninám mafiny k narozeninám kremove muffiny recept muffiny s pařížský krém mufiny k narozenam muffiny k narozeninám krém na muffiny recepty

Zapomněl/a jsem heslo