Jehněčí na houbách

Jiné maso Doba přípravy: 2 hod 23 názorů

Jiné maso Doba přípravy: 2 hod 23 názorů

Suroviny 4 porce

2 kg jehněčího s kostí (záda, krkovička)
1 hrst sušených hub
300 g čerstvých lesních hub
drcený kmín
sůl
4 lístky šalvěje
150 ml zakysané smetany
150 ml sladké smetany
ocet
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Jahňacinu potrieme zo všetkých strán drvenou rascou a osolíme. Vložíme do pekáča, pridáme sušené huby. podlejeme vodou a zakryté pri 200°C dusíme v rúre 1 hodinu.

  2. Potom vyberieme z rúry, pridáme narezané čerstvé huby, navrch lístky šalvie, ak treba podlejeme horúcou vodou (aby bolo dosť na omáčku) a odkryté dusíme v rúre ešte 30 minút.

  3. Mäso vyberieme ( udržiavame ho v teple ), šalviové lístky odstránime, výpek aj s hubami prelejeme do kastróla.

  4. Obe smotany rozšľaháme spolu, pridáme naberačku výpeku, premiešame a vlejeme do vriacej šťavy s hubami. Krátko povaríme. Dochutíme octom a cukrom.

  5. Mäso podávame so zemiakmi (akýmikoľvek, podľa chuti). Omáčku podávame zvlášť.

Komentáře k receptu Jehněčí na houbách

  • brontik brontik

    tejaja:Terezko výborný recept ;-):-K

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    spagetka:Recept je to pěkný, jen jsem chtěla autorce napsat, že mě se její příprava jehněčího líbí.A u hřbetu je přece jasné, že halt má kost;-).

    Odpovědět

  • danka danka(neregistrovaná)

    Nejmenuje se Karolína Peake:-? Ta inteligence by tomu odpovídala:-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Lucka: V tom máte pravdu, leč zde byl k dispozici hřbet, a souhlas snázorem :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Kus masa si může každý zvolit podle své chuti, nemyslíte?Hodnotím úpravu a ta se mi zdá příjemná a nepřeplácaná:yes:.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Karolína P.: Teď vážně - zkuste jakékoli kosti opéci a udělat z nich vývar. Budete překvapená skvělou sílou vývaru.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Karolína P. Karolína P.(neregistrovaný)

    tejaja: Neřekla jsem, že jste pod úrovní mého psa, ale pouze, že kost k okousání bych dala svému psovi, my dáváme doma kosti psům a ne na talíře hostům :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (autorka receptu)

    Karolína P.:
    1. To, čo je na fotke, nie je tanier, je to veľká servírovacia misa a vcelku je to kvôli nafoteniu.
    2. Som pod úrovňou vášho psa, tak sa zdržte komunikácie so mnou. Viete, nie každý môže dosahovať vašej inteligencie, spoločenského postavenia a gastronomickej úrovne.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Karolína P.: Máte právo na svůj názor, už jste ho sdělila, Tejaja i já jsme písly také svůj názor, takže to fakt stačí. Prostě se neshodneme, což se stává, tak to tak necháme a bez emocí ano?

    Odpovědět

  • Karolína P. Karolína P.(neregistrovaný)

    spagetka: Tak mezi kotletou a tímto kusem je snad rozdíl ne? Kotleta je maso s kouskem kosti, kdežto tohle je kus kosti trochu oplácaný masem a to mě tedy udivuje, že to dokážete srovnávat s kotletou! :-)) Takový kus bych vyvařila na vývar nebo dala okousat svému psovi, ale na talíř s přílohou bych to opravdu nedala ani nepříteli ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Karolína P.: Vy jste nikdy neměla na talíři např.kotletu s kostí? To se neokusuje jako zvíře, to se okrajuje nožem a vidličkou přidržuje, jako homo sapiens sapiensis. S kostí je to masínko vždy šťavnatější. Jíst to snad umí každý, na to netřeba školení.

    Odpovědět

  • Karolína P. Karolína P.(neregistrovaný)

    Anatomii těla si pamatuji od základní školy, ale co se gastronomie týče, tak nás nikde neučili, že se servíruje na talíř celej kus i s kostí, jak to proboha chcete jíst, to budete okusovat jako zvíře?? :-O A co se fotografií týče, tak pokud vím člověk jí i očima a vyfotit hezky to můžete i bez programu na úpravu fotek, ale když sem dáte takhle nehezké foto, na kterém jídlo nevypadá ani trochu chutně, spíše naopak, tak to už je pouze o vás a ne o foťáku. :-8

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (autorka receptu)

    Karolína P.: Milá dáma, ja neviem, ako poznáte anatómiu, ale ak poviem chrbát, tak je jasné, že musí tam byť chrbtica a teda aj kosti. Keď kúpim celé jahňa, tak z neho polovicu nevyhodím len preto, lebo chrbát má kosti.
    Nemám profesionálny fotoaparát, ani profesionálne programy na úpravu fotiek. Proste ako mi to foťák nafotí, taká je fotka. A môžem vás ubezpečiť, že mäso presušené nie je, a neide o bylinky.
    Ak ste schopná posudzovať jedlo len podľa fotografie, asi veľká kuchárka nebudete, existuje veľa kuchárskych kníh absolútne bez fotiek. Ja posudzujem jedlo podľa receptu, nikdy nie podľa fotografie, pretože viem, že upraviť sa dá všetko a pritom recept môže byť nie príliš dobrý. Asi máte málo skúseností.
    Prajem pekný deň;-)

    Odpovědět

  • Karolína P. Karolína P.(neregistrovaný)

    Dámy teda nezlobte se, ale tohle vypadá vskutku hrozně a pochybuji, že to nějaká bylinka zachrání! Hledala jsem nějaký recept na jehněčí maso, ale tohle mě naprosto odradilo. Nějaký velký kus přepečeného vysušeného masa samá kost, co opravdu vypadá jak obří upečený brouk, jak tady psal pan Alois a celkový dojem toho jídla na mě zapůsobil hrozně. Já teda nevím, jaká je paní autorka kuchařka, ale tohle bylo asi vaše velké šlápnutí vedle :-(:no:

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    magdalenka::yes::yes::yes:;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jehněčí kotlety na houbách příprava jehněčího masa skopové na houbach jehněčí maso na houbách jehněčí hřbet na houbách úprava jehněčího masa recept na úpravu jehněčího masa jehněčí hřbet s houbami jak upravit jehněčího masa jehněčí recepty uprava jehněčího masa-recepty jehne maso na houbách jak upravit jehněčí maso jak upravit jehněcí jehněčí pečení nahoubacj recept skopove na houbach jehneci hrbet bez kosti recept jehněčí hřbet s kostí recept jehněčí kotleta na houbách co s kotletou s kostí