Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 695 kJ / 2 078 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,49 g |
Tuky | 25,19 g |
Vláknina | 19,00 g |
Cholesterol | 524 mg |
Sodík | 249 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 376,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme máslo, podmáslí a zalijeme to převařenou vodou. Podmáslí neohříváme zvlášť, ani máslo nerozpouštíme. Když se naliji převařenou a trochu vychladlou vodu, necháme máslo samotné v ní roztát. Pak přimícháme lžičku medu.
Krok 2: Do velké mísy si dáme mouku, sůl a sušené droždí. Promícháme. Vlijeme teplou směs a přidáme vejce. Vypracujeme nelepivé, elastické těsto. Uložíme jej do tepla, bez průvanu a necháme nakynout (nechala jsem jen 30 minut).
Krok 3: Nakynuté těsto přeneseme na pomoučněnou pracovní desku a propracujeme rukama. Vyválíme na tloušťku asi 2 cm. Kulatou formičkou vykrajujeme pagáč. Pagáče ukládáme ne zcela těsně vedle sebe na olejem vymazaný plech a dáme do vypnuté trouby na 30 minut do kynout.
Krok 4: Pak je z trouby vyjmeme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Troubu si vyhřejeme na 200°C. Když je dobře vyhřátá, vložíme plech s pagáči a teplotu snížíme někde mezi 180-200°C a pečeme 30 minut dohněda.
Zveřejněno 12. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlebové pagáče s podmáslím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PY8W
Moje poznámka
Chlebové pagáče s podmáslím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PY8W
Nejnovější recepty
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 20 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé v zelenině
busy_dad před 7 hodinami
Zeleninový salát s jogurtovým dresingem
TondaJ před 10 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Noumik před 10 hodinami
Grilovaná krkovička
Merylas před 11 hodinami
Pomazánka z pečeného vepřového masa
RendaAda před 12 hodinami
Pastýřský koláč s jehněčím nebo hovězím masem
NellaGW před 13 hodinami
Kachní stehna na žampionech
Leren před 13 hodinami
Fofr broskvový koláč
Jannybar před 13 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
AndreaAbb před 13 hodinami
Pistáciový rychlý dort
Mart1neek před 14 hodinami
Tématické fráze:
pagáčky z podmaslí,
pagáče,
pečivo z podmáslí,
podmáslové pagáče,
placky z podmáslí,
pagáčky s podmáslím,
jak roztopit med,
pagáče recept soléné,
recepty s podmáslím,
pečivo,
recepty z podmáslí,
slané pečivo recepty,
recept na chleba z podmáslí bez droždí,
slané pečivo z podmáslí,
pagáče recept,
ci je pagáče,
škvarkové pagáčky z s podmáslím,
škvarkové pagáčky s podmáslím,
co jsou pagáče,
slané pečivo z podmáslí recepty
Suroviny:
voda,
podmáslí,
sůl,
vejce,
máslo,
med,
mouka hladká,
mouka celozrnná,
droždí sušené,
vejce,
semínka sezamová
Komentáře (16)
v mém podání jsou to sice spíše frgály
akorát příště přidám sole, jak by řekl Jirka B.
bodík už jsem dala, tak posílám aspoň obrázky a díky