Podmáslové rohlíky

pelda Kuchařka:

Domácí pekárna 6 názorů

55

Suroviny

160 ml mléka
200 ml podmáslí
1,5 lžičky soli
25 g rozpuštěného másla
600 g hladké mouky
2 lžičky sušeného droždí
kmín
sezam
slunečnicová semínka na posyp
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny vložíme vše tekuté, pak vše sypké, na závěr zaprášíme droždím. Zapneme program těsto.

  2. Pak si těsto rozdělíme asi na tři díly. Každý díl vyválíme do kruhu a ten pak rádýlkem nebo příborovým nožem rozdělíme na osminky.

  3. Těsto svineme do tvaru rohlíků.

  4. Necháme na plechu ještě 20 minut kynout.

  5. Potřeme rozšlehaným vejcem, mlékem a vodou, posypeme semínky a pečeme dorůžova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Podmáslové rohlíky

  • Irrena Irrena

    Cathleen dneska upečené a jsou vynikající:yes:

    Odpovědět

  • sebena sebena

    Vynikající:-p:yes:, mouku jsem dala na půl s celozrnou, vytvarovala jsem bagety a posypala semínky, všem moc chutnaly, posílám bodík a fotky.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    dnes jsem pekla,plnila anglickou a uzeným sýrem-vynikající:-pdíky za recept a boďka;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    cathleen, prosim odfot ten plech a vloz ho do diskusie medzi pomocnikov....

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Miri, mám ze slovenského obchodu bagetový plech, je FANTASTICKÝ! Peče i zespod, je potažený teflonem, takže se nemusí vymazávat. A bagetky jsou z něj všecky stejné (takže to není rukama, ale plechem:-D )

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Cathleen:-)díky za upozornění na recept touto krásnou fotkou.Jen nevím jak udělat takhle krásné bagety.Rohlíky,housky dělám ale bagety jsou moje premiéra.Ten recept to je trefa,zrovna jsem přemýšlela co s podmáslím a napadla mě nějaká buchta,ale tohle je 100x lepší

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo