Nedělní škvarkové pagáče

magdalenka Kuchař: magdalenka

Slané pečivo 10 názorů

Suroviny

500 g hladká mouka
250 g mleté škvarky
50 g olej
2 žloutky
3 KL soli
1/2 KL pepř (lze vynechat, podle chuti)
200 ml zakysaná smetana
30 g čerstvé droždí
100 ml mléko
1/2 KL cukru (na oživení droždí)
na potření 1 necelé vejce
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Droždie oživíme v osladenom vlažnom mlieku.

  2. Spracujeme všetky suroviny vrátane droždia s mliekom, dostaneme vláčne cesto, prikryjeme utierkou a necháme v teple kysnúť, kým nezdvojnásobí objem.

  3. Po vykysnutí cesto vyklopíme, rozvaľkáme na hrúbku prsta, nožom "mriežkujeme" povrch.

  4. Pokrájame na štvorce alebo vykrajujeme okrúhle tvary, kladieme na pečiaci papier. Necháme ešte stáť asi 15 minút.

  5. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.

  6. Vyhrejeme rúru na 200 stupňov a pečieme cca 15 minút.

Poznámka

Pagáče majú byť výrazne slané, príp. aj cítiť v nich čierne korenie = pepř. Výborné k posedeniu s pohárom vína alebo piva.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 152 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nedělní škvarkové pagáče

Tématické fráze: škvarkové pagáče škvarkové pagacky skvarkove pagacky se a zakysanou smetanou škvarkové pagáčky z s podmáslím škvarkové pagáče se smetanou škvarkové pagáče ze zakysané smetany oškvarkové pagáče so zemiakmi slovenské nedělní škvarkové pagáčky nedělní škvarkové pagáčky škvarkové pagáčky se zakysanou smetanou pagáče maslové, oškvarkové škvarkové pagáče so zemiakmi pagáče se škvarkama škvarkové pagače se zakysanou smetanou recepty se škvarkama recepty se škvarkama škvarkové pagáčky s podmáslím pagáče se zak.smetanou škarkové pagáče se zakysanou smetanou škvarkové pagáče se zakysané smetany

Zapomněl/a jsem heslo