

Banánový dezert
Suroviny 8 porcí
- Chtěla jsem včera hostům upéct banánovou buchtu, ale nakonec nezbyl čas, takže jsme bleskurychle vytvořili náhradní plán, který teď ovšem budeme realizovat často. :))
- 8 banánů
- 1/2 karamelového salka
- šlehačka
Postup přípravy receptu
Karamelové salko rozpustíme na mírném ohni v hlubší pánvi. Postupně ho ředíme šlehačkou, abychom dostali konzistenci omáčky.
Banány (celé, půlené, jak kdo chce) opečeme na másle dozlatova, pak je přidáme do omáčky a necháme je chvíli nasáknout karamel. Servírujeme je s kopcem ušlehané šlehačky, popř. vanilkové zmrzliny.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Banánový dezert
-
Velká dobrota
+2
-
To děláváme ještě jinak. Nazýváme to Ohnivý banán. Z prudka na másle do hněda/mírná hnědá/ opálíme banán, pak na něj vylijeme slazené salko a pocukrujeme a pořád opikáme dál. Banán otáčíme. Horký banán pak vytáhneme a polijeme hustou omáčkou. Kalorická bomba, ale nemá to chybu
-
-
počkám si...
-
ivulinko, bylo to včera tak rychle pryč, že jsem to nestihla vyfotit. Napravím to dneska, je tu ještě ta druhá půlka salka. :D
-
Tohle musí být hříšně dobré, škoda, že není foto..., ale bodíka si zaslouží