Rebarborový dezert

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 30 minut+4 hodiny tuhnutí 5 porcí Moučníky , Nepečené a mražené 0 názorů

Suroviny

500 g rebarbory
250 ml smetany ke šlehání (33 %)
20 g želatiny v prášku
1 lžička mleté skořice
8 lžic vody
8 lžic medu
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku ohřejeme smetanu, nasypeme do ní želatinu, promícháme a necháme nabobtnat.

  2. Mezitím očistíme rebarboru, nakrájíme ji na drobné kousky a dáme do hrnce. Přidáme vodu a skořici, promícháme a pod pokličkou dusíme 5 minut. Ochutíme medem a ponorným mixérem důkladně rozmixujeme.

  3. Přidáme smetanu se želatinou, metličkou vše prošleháme, nalijeme do formiček (misek) a dáme nejlépe přes noc ztuhnout do ledničky.

  4. Po vychlazení vyklopíme na talířky a podáváme ozdobené podle svých chutí.
    Hodí se pokapat medem, sirupem, čokoládou nebo ozdobit šlehačkou.

Poznámka

Med můžeme nahradit cukrem (krupicí nebo třtinovým). Množství určíme sami, podle kyselosti rebarbory.

Použila jsem silikonové formičky. Můžeme použít i jiné, ale pro snadnější vyklopení na talířek je dobré tvořítko na pár vteřin ponořit do horké vody.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 52 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rebarborový dezert

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: rebarbora recepty desert s rebarborou rebarborový pohár rebarborový dezert s medem rebarborovy deszert drzert s rebarborou rebarborovy dezert s mascarpone snidanovy rebarborovy koláč rebarborovy kolac videorecept

Zapomněl/a jsem heslo