Massaman gai - thajský guláš

janazw Kuchařka: janazw

Doba přípravy: 40 minut 3 porce Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

1/2 kuřete nebo cca 300 g kuřecího masa
1-2 střední cibule
300 g na kostky nakrájených oloupaných brambor
1 lžíce massaman pasty
3 lžíce chilli omáčky
sůl
1 lžíce cukru
250 ml kokosového mléka
1/4 l kuřecího vývaru
olej na smažení
maizena na zahuštění (možno nahradit trochou mouky)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme massaman pastu a mícháme dokud se nerozpustí.

  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso, krátce orestujeme, přidáme brambory, 1/4 l kuřecího vývaru, povaříme 20 minut na mírném ohni.

  3. Přidáme na hrubo nakrájenou cibuli, chilli omáčku, cukr a povaříme 5-10 minut až jsou brambory uvařené.

  4. Přidáme kokosové mléko, ještě trochu povaříme.

  5. Podle chuti osolíme.

  6. Pokud chcete guláš hustší (záleží kolik dáte kokosového mléka, někdy zahustí dostatečně), zahustíme rozmíchanou maisenou (moukou).V Thajsku se to jí s rýží, já osobně tam dám raději víc brambor a jím to bez rýže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Massaman gai - thajský guláš

Tématické fráze: hovězí massaman masaman masaman recept maisena massaman pasta thajské recepty thajsky masaman kuřecí massaman exotický guláš pokrmy z kuřecího masa a kokosoveho mlíka thajský vývar masaman pasta curry gulas thajský vývar kuřecí guláš po thajsku hovězí musaman pasta massaman gulas kokosove mleko thajský kuřecí guláš exotické guláše

Zapomněl/a jsem heslo