Zelňačka, jak ji máme rádi

piskaa Kuchař: piskaa

Doba přípravy: 30minut 5 porcí Polévky 2 názory

Suroviny

1 menší hlávka zelí
1 cibule
2 brambory
1 červená paprika
klobása
trocha mléka
mletá paprika
4 lístky bobkového listu
nové koření
pepř
kmín
kostka masoxu
ocet
cukr
sůl
sádlo
voda
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme cibulku, přidáme mletou papriku a zalijeme vodou s kostkou masoxu.

  2. Na kousky nakrájíme zelí, papriku a brambory, přidáme k vývaru společně s bobkovým listem, novým kořením, kmínem, pepřem.

  3. Necháme cca 20 min. povařit do změknutí.

  4. Přidáme klobásu, trochu octa, trošku cukru a soli, přilijeme asi půl hrnku mléka, necháme povařit.
    Na závěr můžeme přidat nasekanou petrželovou nať.

Poznámka

Polévku nemusíme zahušťovat, je sama o sobě hustá a moc dobrá, když opomeneme klobásu a sádlo, tak je vlastně i zdravá.

Dobrou chuť!!!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 68 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelňačka, jak ji máme rádi

  • Pacisek Pacisek

    Vynikající recept, polévka se povedla a chutnala. Jen jsem taky ubral zelí, vynechal nové koření a vyměnil klobásu za párek. Díky za něj :-)

    Odpovědět

  • Eliska Bacharka Eliska Bacharka

    zelňačku jsem vyzkoušela, je výborná. Hlávka zelí se mi zdála moc, měli jsme plný hrnec, ale za dva dny byla fuč :-)) Přítel se o to postaral. Z hlávkového zelí je pěkně jemňounká, není tak aromatická jako z kyselého zelí.

    Odpovědět

Tématické fráze: zelňačka zelnačka polévka zdravá zelňačka zelňačka bez klobásy hustá zelňačka jak uvařit zelnačku recept zelnačka jak uvařit zelí zelňačka recept zelňačka s uzeným masem vynikajici zelnacka recepty zelňačka nej zelňačka polévky recepty zelnačka recept na zelňačku z mléka zelnačka z hlávkového zelí dunajská klobása recept recept na zelnačku zelnacka z klobásy zelnačka z mleka

Zapomněl/a jsem heslo