Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Psaníčka - máslové těsto z tvarohu (Retro)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

30. 11. 2011 04:14

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie12 456 kJ / 2 977 kcal
Bílkoviny54,25 g
Tuky219,00 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 678 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy193,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Mohou se i obalovat v cukru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

casino

13. 11. 2021 18:36

No, ten postup tady je tzv. na dvě věci...;-)
...neb u tohoto těsta platí tzv. žaves, ba spíše vužaves :-8 - čím ledabyleji je těsto zpracováno, tím více tzv. listuje :yes:
Zkuste zkusit raději postup podle tohoto rcp: www.toprecepty.cz/recept/4225-rychle-a-krehoucke-tasticky/

cathleen

13. 11. 2021 18:28

Dajda: autor sem už nechodí, dopsala jsem do receptu za něj ;-)

Dajda

13. 11. 2021 17:20

chose: Autor na tuto otázku odpověděl už před 10 lety, přečtěte si komentáře. Já toto těsto dělám už roky, dávám polohrubou mouku, i když hladká může být také. Důležitý je sušší pevnější tvaroh, takže raději kostičku než jemný z mističky. A jak píše severinka, stačí vše zpracovat na vále a hned použít. I když to uložení v lednici a převalování můžete praktikovat i v případě, že těsto zpracujete rychle na vále. Těsto je univerzální, dá se použít na leccos, a to i na slano. ;-)

chose

13. 11. 2021 15:42

hezky den preji..jaka mouka je potreba? je dobre psat recept presne..kdo ma vedet jaka mouka tam prijde? recept je pak nepouzitelny..;-)

Pajaja

2. 12. 2011 15:22

Tak já už chtěla Františkovi zatleskat, že vyrobil pokrm podle receptu a pod fotkou vidím jiné jméno. . . :-(
Ale joooo, konečně si to dokážu představit. :yes:+;-)

fb.lib

1. 12. 2011 21:07

Vypadají špicově,přes víkend dělám ale v pondělí jdu do toho.Děkuji za skvělé foto.:-)):yes:

Jenny

1. 12. 2011 20:41

Evi,psaníčka jsou moc hezká,já je taky dnes dělala,dala jsem taky hladkou a byly parádní...:yes:;-)

eva hubova

1. 12. 2011 18:45

Dala jsem hladkou mouku(podle Jenny),pekla na 190°C, chuťově jsou dobré ale těsto moc nelístkovalo, možná to chce taky před překládáním potřít tukem, přidala jsem foto a:yes:+3

fb.lib

30. 11. 2011 11:53

Opsal jsem přesně tak jak je,myslím že tam má být polohrubá protože když má být hladká nebo hrubá tak to tam napíšeou.Ale podobný recept jsem dělal z hladké.To překládání těsta je jistý druh plundrování.Plundrují se kynutý těsta a to že ho vyválíte natřete máslem(tukem) a přeložíte necháte 20min.kynout a znova vyválíte natřete tukem a přeložíte zas napříč.a tak to uděláte 4x až 5x jsou z toho výborné pundry.To samé bude tady je to tvarohové těsto ale bude mít struktůru jako listové a dělá se to proto aby psaníčka při pečení neotvírala.Proto v těstě není ani prášek do pečiva.

eva hubova

30. 11. 2011 09:47

Severinka:já dělám přesně jako Ty a tak mě zajímalo jestli je tam hladká, když se to překládá jako lístkové:-)

mmm

30. 11. 2011 09:25

význam odpočívání a převalování těsta: těsto pak má tendenci lístkovat

Severinka

30. 11. 2011 09:20

eva hubova:já dávám polohrubou a dám normálně na vál mouku,tvaroh a tuk a zpracuju v těsto;-);-);-)rozválím, plním marmeládou - nejlépe rybízovou a přehnu jako šátečky, okraje přitisknu, peču do růžova a horké obaluju v moučkovém cukru s přidáním vanilkového;-);-);-) docela by mě zajímalo jaký význam má to odpočívání a převalování těsta:-O:-O:-O

Jenny

30. 11. 2011 08:19

řekla bych,že hladkou,dělala jsem je taky...ale už nevím,z jakého časopisu byly,no,to je už hodně dávno...:-)+1);-)

eva hubova

30. 11. 2011 07:45

Františku a mouku polohrubou nebo hladkou:-?

hanahcotton

30. 11. 2011 06:39

Františku to je fajn,:yes: že dáváš tolik receptů, ale s fotkou by to bylo zajímavější... ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: máslové těsto máslové šátečky tvarohové těsto těsto z tvarohu rychlé pečení s tvarohu pokrmy z tvarohu máslové listové těsto recept na tvarohové těsto na šátečky tvaroh máslo mouka pečení z tvarohu retro recepty plundrované těsto s tvarohem štrůdl z máslového těsta tvaroh tuk mouka šátečky z tvarohu, mouky a másla máslové těsto na štrůdl plundrované těsto recept těsto tvaroh mouka tuk tvarohové těsto s máslem tvaroh mouka tuk

Suroviny: máslo, tvaroh, mouka polohrubá, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Psaníčka - máslové těsto z tvarohu (Retro)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mMjA