Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makové rohlíčky

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 2. 2012 19:50

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 741 kJ / 3 762 kcal
Bílkoviny89,66 g
Tuky127,82 g
Vláknina21,36 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 141 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy552,62 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Výborné jsou třeba i s tvarohovou náplní nebo jablkovou náplní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

28. 2. 2012 10:16

Môžem sa opýtať, koľko rohlíčkov robíš z tejto dávky? Koľko okrúhlych placiek vyvaľkáš z tohoto cesta? Máš 600 g múky, tak z celého množstva máš 8 rohlíkov?

Majdula

28. 2. 2012 10:12

Jejda taková debata? :-O No já se k té pekárně nějak nemám. Dělala jsem v pekárně a jsem zvyklá si na těsto pěkně šáhnout jiná už nebudu. Když to za mě dělá robot tak mě to nebaví.A jsem zvyklá dělat i velké množství ručně-včera knedle ze dvou kil mouky :-) Sice ve velkovýrobě jsou roboty-jinak to nejde,ale k tomu těstu musíte mít vztah. Asi vám příjdu zabržděná,ale já nepoužívám ani robota na strouhání nebo krájení-jen ruční šlehač. Když si vezmu prkýnko a velký nůž,mám všechno nakrájené raz dva a nemusím umývat krám,který zase zabírá místo. Na strouhání mi stačí obyč struhadlo. :-8 I když jsem mladá generace,tak jsem zastánce klasických pomocníků-raději sikoupím kvalitní nůž,než hambál na který v mém případě sedá prach. Pračka je u mě spotřební zboží-dneska za 5 tisíc suprová,tak nic neřeším. A pro TEJAJA-první co jsem si pořídila jako výbavu byla velká kuchyň(prostorná ale bez zbytečných skříní, a MYČKA :-K protože nesnáším rozmáčené ruce od nádobí. Takže jen tyto 3 pomocníky doma používám. Kamarádka si teď koupila robota za cca 8.000! proboha proč? Já mám spadeno akorát na strojek na těstoviny ale ten co dělá i kolínka-protože klasické nudle, flíčky.mašličky...a vše co je rovné si zase nakrájím nožem-i velice tenké!Jsem hold naturlista-a milovník oceli :-)

Betyna

28. 2. 2012 09:58

rohlíčky se mi líbí, i vykukující náplň - některé pečivo taky dělám tak že nakrojím až naplněné (věnec, motýlky...) to je právě na tom pěkné

cardanka

28. 2. 2012 09:35

Luci:-Krohlíčky :-p:yes:ukládám a bodík posílám:yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

28. 2. 2012 08:26

Majdula: k pekárně - vše už bylo řečeno:-D Pekárna a MWT (kvůli ohřevu pokrmů) jsou dva spotřebiče, které bych nedala.

fb.lib: Františku, udivuje mě tvá poznámka:-// k postupu "nic moc". Mně vyhovuje ( - pokud tedy před tvou poznámkou nebyl neúplný a tvá poznámka oprávněná...), zato u svého receptu http://www.toprecepty.cz/recept/23610-dalamanky-or... máš na postup dotaz, který jsi přešel bez odpovědi. Tam jsem zmatená i já a je třeba tvůj postup upřesnit.

LuciLuci (Lucie): Luci, rohlíčky jsou excelentní, mně se právě ta vykukující náplň po okrajích vinutí moc líbí. A díky tomu, že sladké se nevypéká tak, jako slané pečivo, ani nebude přichycená (připálená). Za mě - veliká jednička!:-)):yes: (Možná - ty do sladkého kynutého nedáváš špetku soli?)

tejaja tejaja

28. 2. 2012 07:57

Majdula: :-O:-O som prekvapená, že vo svojom veku takto zmýšľaš. Keď som sa vydala, tak prvé, čo sme z novomanželskej pôžičky kupovali, bola automatická práčka a posledné, čo sme kúpili, bol kuchynský robot. Keď sme kupovali práčku, všetky susedy rozprávali na tvoj štýl - krám, ktorý nikdy dobre nevyperie. Robot mám doteraz a funguje bezchybne. A to bolo v roku 1974. Také kysnuté cesto, aké mi vymieša robot, rukami neurobíš v žiadnom prípade. Teraz je to pekáreň, ktorá to môže urobiť za teba, mám ju tiež, pretože pečiem chlebík, ale aj iné veci sa v nej dajú robiť. Som skutočne prekvapená.

fb.lib fb.lib

28. 2. 2012 00:08

K receptu,rohlíčky jsou skvělé ale postup teda nic moc.Vyválenou placku bych celou nepotíral náplní ale nejdříve rádýlkem naosminkoval a pak náplň dal do šírokého kraje přehnul a konce zamáčkl aby náplň nevytekla koncema rohlíčků a poté rohlíček stočil.Pak budou rohlíčky čisté.U makové a ořechové nádivky to nevadí ale u povidlových,marmeládových a tvarohových náplň vyteče a vyschne.Pak je to nevzhledné a ani to není tak chutné.:yes:;-)

fb.lib fb.lib

27. 2. 2012 23:54

Majdula:Magdalénko,i já jsem zatracoval pekárnu dokud jsem ji nedostal před lety k vánocům.Vždy jsem zadělával kynuté ručně,ta dřina vypracovat těsto z kila a teť ta pohodička to se nedá srovnat a vůbec neuškodilo to na kvalitě.Věřte je to skvělá investice.Samozřejmě že se vracívám k ruční technice a to při zadělávání posvícenských a pouťových koláčků to děláme z 3 nebo 5 kil.A pak o vánocích vánočky a na velikonoce mazance ty v pekárně nejdou mají jiný postup.A argument o energii je nesmysl,to by jsme chodili pěšky,prali na valše a nikdy by jsme se nesešli tady na netu.To je největší zloděj energie a času.:-))

maiva maiva

27. 2. 2012 23:43

Rohlíčky přímo výstavní, skvělé:-p+:yes:
Majdulo, musím také odporovat jako Jana R. - pekárna je super pomocník :yes:. Vypracovat pěkné, kynuté těsto je docela záběr, tak proč si neusnadnit;-)

Bahula Bahula

27. 2. 2012 23:29

Krásné rohlíčky a u nás mák jede :-p:yes:+

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 2. 2012 23:29

Majdula: ježkovy oči to néééé!! Pekárna vyhozené peníze? To snad ne!! Já jsem tak ráda, že ji mám!! Přece jen, když dělám ručně, to je záhul! Nikdy to nemůže to těsto tak vypracovat a pokud ano, je to fakt dřina.

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 2. 2012 23:26

LuciLuci: super a máš hned o bodík víc ode mne;-)

Majdula

27. 2. 2012 22:02

Já mám tyhle moooc ráda-babička nám je dělala :-* ale proč proboha všechno dávat do pekáren? -Lilianka :-( je mi 28 a pekárnu nepotřebuji! Rodince peču skoro denně kynuté,třené tažené listové...nejsem kuchařka ani cukrářka a pekárna jsou vyhozené peníze za nákup i energii. Kynuté jsem se naučila dělat jedině tím, že jsem to pořád zkoušela. A dneska už učím kamárádky jak na to aby se pokaždé povedlo-mě nikdo neukázal :-(
Holky snažte se a vykašlete se na krámy ;-)

LuciLuci

27. 2. 2012 21:58

Lilianka:
tyto rohlíčky jsem zadělávala v pekárně :-8

Lilianka Lilianka

27. 2. 2012 21:56

vypadají výborně,snad by se dala zadělat i v pekárně?

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: makové rohlíčky kynute makové rohlíky kynuté makové rohlíčky makova napln do rohlicku makové rohlíčky z listového těsta makove kynute rohlicky makové rohlíčky z kynutého těsta výborná maková nápln makové rohlíčky bez kynutí makový rohlíček rohlíčky s makovou náplní recept na makove rohlíky kynute makove rohliky makové rohlíky recept makové domácí rohlíky výborné makové rohlíčky makový rohlíky makové recepty makové rohliky s pudinkem kynute rohliky makove

Suroviny: droždí, mouka hladká, mouka polohrubá, cukr krupice, olej, mléko, žloutek, kůra citronová, sůl, náplň maková

TopRecepty.cz

Makové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7VV