Krůtí se švestkovým čatní a borůvkami

Drůbeží maso Doba přípravy: Bez odležení asi 70 min. 4 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: Bez odležení asi 70 min. 4 názory

Suroviny

500 g krůtích prsou
Marináda:
200 g švestkového čatní – recept viz POZNÁMKA
200 g borůvek - rozmixované
1 PL indonézské sojové omáčky – lze vynechat
2 dcl kvalitního bílého vína
1 KL worčestru
pepř
sůl
mletá skořice
případně citron
či cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na marinádu smícháme dohromady. Měla by být hladká a chutnat pikantně sladko kysele, líp to neumím popsat. Maso (nechané v celku) do této marinády ponoříme a necháme nejlépe přes noc v ledničce.

  2. Prohřejeme troubu na 200°C, vložíme pekáč s tukem a necháme rozpálit. Pak vložíme okapané maso z marinády a pekáč přiklopíme. Pečeme po obou stranách 25 minut, tedy dohromady 50 minut. Během pečení, poléváme výpekem a podléváme zbytkem marinády.

  3. Po této době by mělo být maso měkké, vyjmeme ho, omáčku ještě dochutíme, pokud je třeba. Já nezahušťovala, ale lze např. škrobem. Maso nakrájíme na tenké plátky a vrátíme do omáčky a prohřejeme.

  4. Vypneme sporák a necháme asi 10 minut spojit chutě. Já podávala s těstovinami (naše nejoblíbenější příloha k tomuto typu), ale určitě lze i knedlík, rýže.

Poznámka od kuchařky

http://www.toprecepty.cz/recept/7699-svestkove-cat..., mám stejný recept, přiostřuju chilli a přidávám rozmarýn

Komentáře k receptu Krůtí se švestkovým čatní a borůvkami

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Masíčko muselo přes noc krásně natáhnout:-*Věřím,že to byla dobrota:-p+5:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    ta marináda vypadá bohovsky jedle:yes::yes: muselo to být vynikající:-p:-p já bych si k tomu dala noky nebo bramborový knedlík.. mňáám:-p:-p:-8:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    tejaja:Teri, fáákt nemělo chybu, v 6 lidech se po něm jen zaprášilo ;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Morčacie mäso som do marinády ešte nikdy nedávala, ale prečo by aj nie, však? Marináda je výborná :yes:, takže aj mäsko musí byť suprové ;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na borůvkové chutney kruti prsa s boruvkama maso se švestkovým chutney kruti maso s chutney čatní maso se švestkovym chutney a ryzi krůtí prsa s borůvkami kuřecí maso se švestkovým čatní krůtí prsa na švestkové omáčce recepty na borůvkové čatní recept na kruti na sladko borůvkové catni maso s borůvkami cutney z domácí pekárny maso d boruvkami boruvkove chutney recept krůtí plátky se švestkovým chutney krůtí plátky se švestkovým cutney švestkové chutney recept švestkové čatní